Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Indbagt laks

Indbagt laks

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

Indbagt Laks

4. personer

Forberedelsestid: 25 minutter

Tilberedningstid: 45 minutter

 

Ingredienser:

  • 500 g. laksefilet
  • 250 g. frisk spinat
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g. naturel flødeost
  • Revet skal fra en citron
  • Salt og peber
  • 1 pk. Butterdej færdigkøbt
  • 1 æg sammenpisket

Fremgangsmåde:

  1. Tag laksen ud af køleskabet og skær den igennem på langs. Salt begge stykker på begge sider.
  2. Skyl og tør spinatbladene, såfremt de ikke i forvejen er klargjorte.
  3. Opvarm en pande ved middelhøj varme, kom en smule olie på og sauter spinatbladene indtil de falder sammen. Pres dernæst så meget væde ud som mulig.
  4. Hak dild, purløg og hvidløg fint som blandes med flødeosten hvorefter den revne citronskal blandes i.
  5. Smag flødeosten til med salt og peber.
  6. Fold butterdejen ud og placer det ene stykke laks på 1/3 af den ene side af butterdejen. Smør halvdelen af osteblandingen over stykket og placer dernæst det andet stykke laks ovenpå.
  7. Smør resten af osteblandingen ovenpå det andet stykke laks, så man får et lag af laks, osteblanding, laks og osteblanding.
  8. Fold butterdejen over laksen som trykkes godt sammen rundt om laksen. Luk kanterne med en gaffel.
  9. Placer butterdejspakken på en bagerist med bagepapir som smøres med det sammenpiskede æg.
  10. Bag butterdejspakken i en forvarmet ovn ved 200 grader i omkring 25 – 30 minutter eller indtil butterdejen er blevet flot gylden.

Søren fra Gastromad.dk har endnu en gang lavet en ny opskrift til os, som denne gang er en dejlig klassisk fiskeret, Indbagt Laks. - Til denne skønne ret har vi valgt at servere en Macon Villages hvidvin fra Bourgogne fra vinhuset Madame Veuve Point - En skøn hvidvin som passer perfekt til laks. I smagen er vinen blød med lette eksotiske frugter, som spiller i perfekt sammenhæng med den livlige friskhed i vinen.

Indbagt laks er en skøn smagskombination af laks, spinat og butterdej, som i og for sig ikke kræver meget andet tilbehør end noget godt brød og salat til. Søren har dog kogt nogle fine små kartofler som dernæst er knust, smurt med olie og kommet i ovnen sammen med laksen.

Indbagt laks 2

Indbagt laks 3

Indbagt laks 1