RYD LAGERET! SPAR 58% PÅ 5-DOBBELT GULDVINDER OG VINDER AF 91+92 POINTS! LÆS MERE HER.

VinAvisen
97 points
Luca Maroni
90 points
Vinhulen Points
Vin i Øjenhøjde
Alt Om Vin

Impavido Sangiovese Appassimento 2021

En komplet vin. Kæmpe intensitet, fylde og dybde.

På lager
DKK 125,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
131,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Sangiovese på Amarone metoden.

Endelig har vi fået denne nye årgang 2021 hjem! Vi smagte den og sagde til producenten, "vi tager alt!" - Så nu har vi købt hele produktionen af denne årgang! En fantastisk årgang, måske den bedste vi har haft! Snyd ikke dig selv for denne vin. 

Vinen er produceret af 100% Sangiovese fra Emilia-Romagna. Druerne håndplukkes i oktober, bliver bragt til vingården i små kasser, sorteres og ligges til tørre. Efter ca. 30 dage er omkring 25% af saften i druerne fordampet, og den resterende saft er endnu mere koncentreret og rig. Herefter er druerne presset, gæret sammen med drueskallerne, gennemgået malolaktisk gæring og slutlig har vinen lagret 10 måneder i både store og små egetræsfade, for at afrunde vinen og tilføje lækre fadnoter. Vinen holder hele 17% alc, som er perfekt integreret i vinen.

Intens, kraftfuld, struktureret. En komplet vin.

Farven er dyb rød, med en nærmest blodrød midte og med lysere røde refleksioner i kanterne. Fra første bevægelse i glasset afslører Impavido straks sin imponerende visikositet, med tunge gardiner der langsomt løber ned af glassets sider og man fornemmer allerede de mørke og modne frugtnuancer fra glasset. Ved nærmere duft til vinen, vil man opleve vinens store aroma, som byder på noter af moden rød frugt, brombær, blommer samt krydret noter, balsamico og nuancer fra fadlagringen som eg, kanel og vanilje. Smagen er helt fænomenal. Fyldig, intens, kraftfuld og med en eksplosion af frugtnuancer og krydret noter. Syren er perfekt afstemt og de gode tanniner sikre at smagen bliver hængende i den meget lange eftersmag.

Server vinen v/ 18-19 grader. En vin som passer perfekt til den fede julemad og især and! Ellers prøv den til slagterens bedste stykke kød – gerne en stor ribeye steak -, gryderetter, modne oste eller blot til hygge. Vinen bør iltes en times tid inden servering.

Impavido er en unik smagsoplevelse udover det sædvanlige. En Sangiovese af tørret druer, på 17% alc og som byder på intensitet som man kender det fra de store Amaroner, men også god struktur og spændende nuancer. En vin som enhver vinelsker bør prøve! En komplet vinoplevelse, som burde koste meget, meget mere!

Vin Data
Drue
Sangiovese
Type
Rødvin
Årgang
2021
Land
Italien
Låg
Korkprop
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
17%
Region
Emilia-Romagna
Lagring
10 mdr. på egetræsfade
Drikkes bedst
2022-2032
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Alt Om Vin

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2020 - Blandt de bedste i testen `bedste vine over 100 kr til den danske julemad` "Generøs vin vin med intens mørk moden frugt. Brombær, ristede noter af kaffe. Smørristet karamel. Potent vin med en god portion alkohol. God vin til den danske julemad." 

Luca Maroni

97 points

VinAvisen

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2020 - "En rødvin med en kompleks, varm og forførende duft med noter af syltede blommer, hyldebær, kanel og tørrede tranebær. Smagen er så koncentreret, at man kan skære i den. Her er kraft og fylde, frugt, chokolade, kaffe, nelliker samt en nærmest uendelig lang eftersmag. 17% og ingen spritkant - godt gået. Nyd vinen til kraftige kødretter og fuldfede oste."

Vinhulen Points

90 points

Anmeldelse af årgang 2020 - "Rubinrød til violet. Duften rummer sødmefulde blommer og svesker, store brune rosiner og rågummi i kraftfuld duft, og så kommer lakridsen - og der er meget af den. Intens duft. Smagen er meget sødmefuld med blomme, rosin, sveske, vanilje og flot frugtsyre til at banke sødmen til hjørnespark. Utrolig kraftfuld og intens med bid i frugtsyre og masser af tørrende tannin i denne kraftbombe af en italiener. Det er en rigtig crowdpleaser, og her kan både dem med hang til sødme og dem med hang til saft og kraft finde sammen og nyde. Fadlagringen er tydelig, men hvis du har tålmodighed, så vil vinen smide en del af det med lidt lagring. Intens i rigtig god kvalitet."

Vin i Øjenhøjde

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2020 - "En rigtig frugtbombe til en fin pris."

Medaljer

Guldmedalje AWC Vienna

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner
Our Favorite

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt