Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Iberico Pluma opskrift med ratatouille

Iberico banner

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

Iberico Pluma med ratatouille

4. personer

Forberedelsestid: 40 minutter

Tilberedningstid: 45 minutter

 

Ingredienser:

Patatas pravas:

1 kg. kartofler                                                           

3 spsk. olivenolie

2 fed hvidløg skåret i små tern

2 tsk. røget paprika

 

Ratatouille:

  • 1 løg skåret i tern
  • 2 fed hvidløg skåret i tern
  • 2 peberfrugter rød og gul skåret i store tern
  • 1 aubergine skåret i store tern
  • 1 squash skåret i store tern
  • 3 tomater skåret i tern
  • Olivenolie til stegning

 

Iberico Pluma:

  • 2 stk. Iberico pluma
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Patatas bravas:

  1. Skræl kartoflerne som skæres i store tern.
  2. Kog dem i saltet vand indtil de er al dente (med bid).
  3. Lad dem køle af.
  4. Varm en pande op og hæld olivenolie på, hvorefter kartoflerne steges sprøde.
  5. 5 minutter inden de er færdige drysses de med hvidløg og røget paprika.

Ratatouille:

  1. Varm en stor pande op ved middelhøj varme.
  2. Steg løg og hvidløg indtil de er glasklare.
  3. Kom dernæst de øvrige grøntsager ved og skru ned for varmen, hvorefter de simrer i 35minutter.
  4. Tilsæt tomaterne og lad ratatouillen simre i yderligere 5 minutter.
  5. Smag til med salt og peber.

Iberico Pluma:

  1. Tag plumaen ud af køleskabet en time før tilberedning, hvorefter de drysses med salt og peber på begge sider.
  2. Varm en grille eller pande op ved høj varme, hvor kødet grilles eller steges i omkring 3 – 4 minutter på hver side. Tjek eventuelt kernetemperaturen da den skal være omkring 58 grader.
  3. Tag kødet af og skær de tynde skiver.

 

Iberico Pluma af sortfodssvin er noget af det ypperste svinekød der findes. Smagen er utrolig lækker, og man fornemmer ikke at det er svinekød.

Søren fra Gastromad.dk har lavet denne ret med Iberico pluma, hvor tilbehøret er spanske kartofler med røget paprika, patatas bravas og ratatouille som er simrede grøntsager. Begge dele smager skønt til kødet. I glasset har vi serveret vores fantastiske rødvin Belva - Belva er en smagsfuld, fyldig og saftig rødvin fra Abruzzo, produceret efter Appassimento metoden. Et godt glas rødvin, som byder på mange spændende nuancer og rig, sødmefuld frugt.

Iberico banner

Iberico Banner 2