Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Hvidløgsbrød på grill

Hvidløgsbrød på grill

 Indlæg udarbejdet af:
Thomas Udbye, passioneret vinmand hos AndrupVin.dk

Antal personer: 4-6
Forberedelse: 10 min.
Hævning: 60 min.
Tilberedning: 10 min.
I alt: 80 min.

Noget af det bedste jeg ved, når jeg kommer sydpå og skal ud og spise om aftenen, er nybagt brød. Nybagt brød bagt i en ægte stenovn med træ. Så bliver det ikke meget bedre og mere autentisk.

Nybagt brød, som bliver serveret direkte fra ovnen som en slags appetizer. Det både dufter og smager fantastisk.

For nylig fik vi en ny pizzaovn. En som både kan køre på gas og træ. Og komme op på hele 500° grader.

Menuen stod forleden på græsk hakkebøf på grillen, så hvad var mere oplagt end at afprøve den nye pizzaovn med en omgang hvidløgsbrød.

Jeg lod temperaturen komme op på 350° grader, og i løbet af to minutter, stod jeg med hjemmebagt hvidløgsbrød af bedste skuffe. Mums, hvor var det lækkert.

Om du bager dette hvidløgsbrød i en pizzaovn, eller på en stenplade i din grill, er fuldstændig underordnet.

Resultatet skal nok blive det samme - tilberedningstiden kan variere en smule alt efter hvor mange brændere din grill har, hvis du bruger en gasgrill.

Det er ikke sidste gang jeg har bagt dette hvidløgsbrød.

Ingredienser:

  • 1/4 pakke gær
  • 300 gr. pizzamel eller hvedemel med højt proteinindhold
  • Ca. 1 tsk. salt
  • 2 dl. lunken vand
  • 5 fed hvidløg
  • 3 spsk. god olivenolie
  • 2 pk. mozzarella (enten mozzarella eller bøfmozzarella - de små poser på køl med en "klump" ost i og lidt væde)

Fremgangsmåde:

  • Opløs gæren i det lunkne vand i en røreskål.
  • Tilsæt salt og mel og rør det hele godt rundt - evt. i en køkkenmaskine.
  • Til sidst æltes dejen sammen med hænderne - dejen skal føles smidig og elastisk.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 60 min.
  • Imens tænder du op i din grill med din pizzasten oven på risten. Temperaturen skal op på min. 300° grader.
  • Når dejen er hævet færdig, fordeler du dejen i 3-4 lige store stykker.
  • Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til pizzastørrelse, eller hvad der nu passer med din pizzasten i grillen.
  • Dejen må ikke være for tyk - maks 3 mm. i tykkelsen.
  • Pres hvidløg ned i en skål og bland det med en god olivenolie.
  • Pensl dejen med hvidløgsolien.
  • Skær bøfmozzarellaen ud i tynde skiver og fordel en 3-4 skiver på hvert hvidløgsbrød.
  • Bag nu hvidløgsbrødet på grillen i en 3-4 min. eller til den har fået en fin sprød skorpe.
  • Drys det nybagte hvidløgsbrød med friskhakket oregano fra haven og skær hvidløgsbrødet ud i små slices.


Velbekomme.

Hvidløgsbrød på grill