Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Hokkaido Suppe med Kammusling

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 personer

Forberedelsestid: 25 minutter.
Tilberedningstid: 70 minutter.

Ingredienser:

  • 1 Hokkaido af ca. 1 kg. 
  • 2 - 3 groftskårne løg. 
  • 2 fed hvidløg. 
  • 1 hakket frisk ingefær af ca. 2 x 2 cm. 
  • Frisk hakket timian. 
  • 1 liter grøntsagsfond.
  • Olivenolie. 
  • 6 skiver god bacon skåret i tern.
  • 4 kammuslinger
  • Smør


Fremgangsmåde:

  1. Hokkaidoen vaskes og skæres over.
  2. Fjern kernerne med en ske, hvorefter den skæres i grove tern. Lad skrællen side på, da den afgiver smag og er sund.
  3. Svits hvidløg og ingefær i olivenolie i ca. 3 minutter ved middel varme.
  4. Tilsæt hokkaido, løg lad det sautere i 5 minutter, hvorefter vand og fond hældes ved.
  5. Det hele skal simre ved svag varme i 1 time, hvorefter det blendes med en stavblender.
  6. Smag til med timian, salt og peber og tilsæt evt lidt vand for, at gøre den lidt tyndere.
  7. Svits baconen i lidt olie på en pande, som derefter tages op og placeres på en tallerken med køkkenpapir på.
  8. Kom en spsk. smør på den varme pande, og steg kammuslingerne i 1 minut på hver side. 
  9. Hæld noget suppe i dybe tallerkener, og placer en kammusling i hver. Drys lidt bacon over, og kom lidt creme fraiche ved.


Hokkaidoen er de seneste par år blevet mere og mere populær, både som tilbehør eller som suppe. Smagen er en anelse sødlig, og den kan bruges utrolig alsidig og passer til mange andre ingredienser.
I denne suppe, som både kan bruges som forret eller hovedret serveres den med stegt kammusling til.
En perfekt efterårs- og vinterret.