Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Hjemmelavet lasagne

lasagne

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4. Personer

Forberedelsestid: 30 minutter.

Tilberedningstid: 60 minutter.

Ingredienser:

Kødsauce:

  • 600 g. hakket oksekød
  • 2 – 3 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stængler bladselleri
  • 4 gulerødder
  • 2 spsk. tomatpasta
  • 2 dl. rødvin
  • 4 – 5 dl. Tomatpassata
  • Salt og peber
  • Lasagneplader
  • Parmesanost

 

Bechamelsauce:

  • 80 g. smør eller margarine
  • 80 g. hvede mel
  • Ca. 5 – 6 dl. Mælk
  • Muskatnød
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Kødsauce:

  1. Skær løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i mindre tern.
  2. Varm en gryde op ved middel varme, hæld lidt olie i og sauter grøntsagerne indtil løgene er glasklare.
  3. Sæt varmen til meget høj, og brun kødet.
  4. Kom tomatpasta ved som svitser med inden rødvinen tilsættes, lad alkoholen fordampe i 2 minutter.
  5. Skru ved for varmen til under middel og hæld tomatpassata ved.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Lad kødsaucen simre i 30 minutter.

 

Bechamelsauce:

  1. Varm en gryde op med middelhøj varme.
  2. Smelt smørret og drys melet i lidt ad gangen mens der piskes i blandingen, så det ikke klumper.
  3. Varm mælken op og tilsæt den lidt ad gangen mens der piskes i saucen.
  4. Bechamelsaucen skal være sovse tyk.
  5. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

 

Lasagne:

  1. Smør et ildfast fad og fordel lasagneplader i bunden.
  2. Kom et lag kødsauce over lasagnepladerne, dernæst noget bechamelsauce over og til sidste hældes lidt bechamelsauce over lasagnepladerne som drysses med revet parmesanost.
  3. Bag lasagne ved 200 grader i en forvarmet ovn i 30 minutter.

Opskriften er skrevet af Søren fra Gastromad.dk som serverede en ægte Italiensk rødvin til lasagnen af druen Sangiovese. Et perfekt match. Du kan se alle vores italienske rødvine lige her og vinen som Søren serverede var vores Italienske rødvin Il Lupo, en perfekt rødvin til de lidt tungere rettet i efteråret.

Lasagne er en lidt tung ret, og derfor kan en let salat med en syrlig dressing til kan godt anbefales til.

Hjemmelavet lasagne 4

Hjemmelavet Lasagne 3

Hjemmelavet Lasagne 2