Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Hjemmelavet is med chokolade

is banner

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 – 6 personer

Forberedelsestid: 10

Tilberedningstid: 20 minutter

Frysetid: 2 - 4 timer

 

Ingredienser:

  • 1 vaniljestang
  • 3 dl. fløde
  • 3 dl. sødmælk
  • 120 g. sukker
  • 6 æggeblommer
  • 3 spsk. mørk usødet rom
  • 120 groft hakket god mørk chokolade

 

Fremgangsmåde:

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland lidt sukker med kornene
  2. Hæld fløde og mælk i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, som varmes op til lige under kogepunktet.
  3. Imens piskes vaniljekorn, sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps.
  4. Hæld dernæst den varme flødeblanding sammen med æggesnapsen lidt ad gangen og mens der piskes.
  5. Kom det tilbage i gryden og varm massen op ved lav varme til 82 grader mens der jævnligt røres.
  6. Tag gryden af komfuret og kom 20 g. chokolade og rommen i, mens der røres rundt for at få en smule.
  7. Stil det på køl i 2 – 4 timer, hvorefter den resterende chokolade tilsættes.
  8. Kom massen på en ismaskine eller hæld det i en form som sættes i fryseren, hvor det er en god ide, at røre i den hver halve time de første 2 timer, så der ikke dannes iskrystaller i isen.
  9. Server isen eventuelt med friske bær til.

 

Hjemmelavet vaniljeis med store stykker lækker chokolade og rom giver en helt unik smag, der får ens gæster til at spørge efter mere.