Hjemmelavet is med chokolade
Opskrifter, foodstyling og fotos af:
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk
4 – 6 personer
Forberedelsestid: 10
Tilberedningstid: 20 minutter
Frysetid: 2 - 4 timer
Ingredienser:
- 1 vaniljestang
- 3 dl. fløde
- 3 dl. sødmælk
- 120 g. sukker
- 6 æggeblommer
- 3 spsk. mørk usødet rom
- 120 groft hakket god mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland lidt sukker med kornene
- Hæld fløde og mælk i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, som varmes op til lige under kogepunktet.
- Imens piskes vaniljekorn, sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps.
- Hæld dernæst den varme flødeblanding sammen med æggesnapsen lidt ad gangen og mens der piskes.
- Kom det tilbage i gryden og varm massen op ved lav varme til 82 grader mens der jævnligt røres.
- Tag gryden af komfuret og kom 20 g. chokolade og rommen i, mens der røres rundt for at få en smule.
- Stil det på køl i 2 – 4 timer, hvorefter den resterende chokolade tilsættes.
- Kom massen på en ismaskine eller hæld det i en form som sættes i fryseren, hvor det er en god ide, at røre i den hver halve time de første 2 timer, så der ikke dannes iskrystaller i isen.
- Server isen eventuelt med friske bær til.
Hjemmelavet vaniljeis med store stykker lækker chokolade og rom giver en helt unik smag, der får ens gæster til at spørge efter mere.