Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Helstegt Kylling

Banner-helstegt kylling

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 personer som hovedret

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: Ca. 50 – 60 minutter

 

Ingrediener:

1 kylling af ca. 1300 – 1800 g.

Olivenolie

2 usprøjtede citroner

Groft salt

 

Fremgangsmåde:

Tag kyllingen ud af køleskabet 1 time inden tilberedning for, at den får den korrekte temperatur.

Tør den grundigt ind- og udvendig, og skær gumpen af, som er placeres ved bagenden af kyllingen.

Smør kyllingen med olivenolie, og saften fra den ene citron.

Drys den grundigt både indvendig og udvendig med masser groft salt.

Skær citronerne i halve som placeres inden i kyllingen.

Sæt enten grillen eller ovnen til 180 grader.

Placer kyllingen på en grillrist med brystet nedad i 20 minutter, hvorefter den vendes de næste ca. 35 – 40 minutter. Kyllingen skal i alt have 50 – 60 minutter afhængig af størrelsen.

Placer en grillbakke under kyllingen for, at opfange væden der drypper fra kyllingen, og som kan bruges som sauce.

Brug evt. et stegetermometer, hvor brystet skal have en temperatur på 69 grader når den er færdig.

Tage kyllingen ud, og lad den stå i 10 minutter inden den skæres ud i lår, vinger og bryst.

 

Server kyllingen med skysaucen fra væden, små kogte kartofler der vendt i smør og lidt fint hakket persille og en salat til.

 

Helstegt kylling er dejlig saftig og sart i kødet, hvor en skøn rosé vin som Lumare passer rigtig godt til. Rosé vine kan sagtens matche maden, hvilket man til enhver tid kan rådføre sig med os.

hel