Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Let røget kalveculotte og grøntsagspakke

Let røget kalvculotte og grøntsagspakke

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk
 

Antal personer: 4-5
Forberedelse: 30 min.
Tilberedning: 60 min.
I alt: 90 min.

Vores madblogger Søren fra Gastromad, har kreeret denne skønne opskrift til grillen, hvor alle ingredienserne kan tilberedes på grillen. 

Kalveculotten får en let omgang røg, som giver kødet en let og lækker røgsmag, hvilket gør, at culotten bliver langt bedre.
Grøntsagspakkerne får en lækker saltet smag af den smeltede fetaost.

Et himmelsk måltid, som ikke kræver den store forberedelse, og som stort set passer sig selv på grillen. Forkæl din familie eller venner med dette skønne sommermåltid.

Ingredienser:

  • 1 Kalvculotte af 1 – 1,4 kg.
  • 1 håndfuld våd røgflis
  • Barbequesauce
  • 1 bundt store grønne asparges
  • 1 bundt store forårsløg
  • 150 g fetaost
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 rød peber
  • 1 gul peber
  • 1 dl. Frisk oregano (kan erstattes af tørret)
  • 8 blade groft hakket ramsløg
  • 2 citron
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tag kalveculotten ud af køleskabet 1 time inden tilberedning. Rids den på fedtsiden. Drys den med groft salt.
  • Knæk aspargesenderne af.
  • Del de store forårsløg i to. 
  • Vend aspargeserne og forårsløgene i olie og drys dem med lidt citronsaft og groft salt.
  • Skær auberginer og squash i store tern.
  • Del peberne og fjern kernerne. Skær dem i store tern.
  • Tag et stort stykke stanniol pr. person og bred det ud.
  • Fordel grøntsagerne på alle stykker stanniol, kom ¼ fetaost ovenpå hver pakkes grøntsager og hæld til sidst lidt olivenolie, citronsaft og oregano ovenpå.
  • Luk pakkerne. 
  • Placer pakkerne på grillen eller i ovnen ved 180 i 30 minutter. 
  • Ved servering drysses frisk hakket ramsløg over grøntsagerne.
  • (Man kan også bruge de grøntsager man selv har lyst til).
  • Grill forårsløg og asparges direkte over kullene eller brænderne i 3 – 5 minutter.

Start grillen

  • Ved kulgrill lægges den våde røgflis direkte ovenpå på kullene.
  • Ved gasgrill kommes de i en røgbakke, som enten placeres direkte ovenpå brænderen eller på risten. 
  • Placer kalveculotten indirekte dvs. ikke over kullene eller brænderne.
  • Lad den røge og grille i ca. 45 – 60 minutter, eller indtil den har en kernetemperatur på 56 grader for rød. 
  • 10 minutter inden den er færdig smørres den med lidt bbq sauce. 
  • Tag kalveculotten af grillen, lad den hvile i 10 minutter inden den skæres ud.

Server kalveculotten med en grøntsagspakke, grillede forårsløg og asparges til.

Forslag til valg af vin:

Til kalvekød vil man normalt anbefale en let og elegant rødvin som fx Pinot Noir, Dolcetto, Bourgogne eller en fyldig Chardonnay med en god fadlagring. Som udgangspunkt kan - og bør du servere den vin, som du nu engang holder mest af.

Kalvekød er som udgangspunkt en let kødtype, men denne opskrift på letrøget grillet kalveculotte tilfører retten nogle flere krydderier, og en mere intens aromapalette, som stiller visse krav til vinen.

Dette måltid kræver en fyldigere vintype, som både er frugtig, let sødmefuld og har en forholdsvis høj alkoholstyrke. En italiensk eller oversøisk Zinfandel vil være et godt bud på en dejlig ledsager til dette måltid. En vintype, som byder på masser af frugt, struktur, lette krydderier og tilpas syre og sødme. Det gælder om, at vinen både kan matche kødets og tilbehørets smagsnuancer. Jo mere kraftig måltidet er, jo kraftigere vintype.

En Cotes du Rhône vil også være en perfekt ledsager til dette måltid eller en oversøisk Shiraz/Durif som fx Dark Corner, som også har den fornødne fylde og tyngde.

Der er mange muligheder - det vigtigste er, at vintypen matcher dine præferencer.

God fornøjelse med grillningen.