Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Grillet svinemørbrad med fyld

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 personer som hovedret 

Forberedelsestid: 40 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

 

Ingredienser:

Fyldt Svinemørbrad:

  • 1 - 2 Svinemørbrader afhængig af størrelsen
  • 125 g. fetaost
  • 2 tsk. Frisk hakket timian
  • 1 spsk. Frisk hakket salvie
  • 2 tsk. Frisk hakket oregano
  • 2 fed fint hakket hvidløg
  • 1 – 2 fint hakkede skalotteløg
  • Revet skal fra en citron
  • 6 – 8 tørrede tomater skåret i strimler

Knuste Kartofler:

  • 600 g. små kartofler med skræl
  • Flagesalt
  • Olivenolie
  • Tørret timian

Grillet hjertesalat med mormor dressing:

  • 4 hjertesalat
  • 2 dl. Fløde
  • Saften fra en citron
  • Revet muskatnød

 

Fremgangsmåde:

Fyldt Svinemørbrad:

  1. Skær en lomme i svinemørbraden på langs.
  2. Bland de øvrige ingredienser, og kom det ind i lommen på svinemørbraden.
  3. Bind svinemørbraden med kødsnor.
  4. Smør svinemørbraden med olivenolie og drys den med salt og peber.
  5. Grill den først over direkte varme, så den får farve, og færdig tilbered den ved indirekte varme i ca. 25 – 35 minutter ved 200 grader.
  6. Kernetemperaturen skal være 65 for rosa og 70 for gennemstegt.
  7. Man kan også tilberede den uden grill ved, at brune den på panden, og dernæst tilberede den i ovnen ved 200 grader.

Knuste Kartofler:

  1. Kog kartoflerne møre i rigeligt vand.
  2. Hæld dernæst vandet fra, og lad dem køle lidt ned.
  3. Knus dem ved, at trykke dem lidt flade med hånden.
  4. Drys dem med olie, flagesalt og timian.
  5. Sæt dem på/i grillen/ovnen sammen svinemørbraden indtil de får en gylden overflade.

Grillet hjertesalat med mormor dressing:

  1. Bland fløde og citronsaft, som stilles på køkkenbordet, hvor det langsomt tykner.
  2. Skyl og tør hjertesalaterne.
  3. Del dem på langs, og smør skærefladen med olivenolie.
  4. Grill dem først direkte med skærefladen ned af.
  5. Dernæst færdig grilles de med skærefladen op, og over indirekte i ca. 5 – 10 minutter.
  6. Har man ikke en grill kan man stege dem på en pande ved middelvarme med skærefladen ned ad, og dernæst ved lav varme med skærefladen op i nogle minutter.
  7. Server dem med mormor dressingen

 

Fyldt og grillet svinemørbrad med knuste kartofler og grillet hjertesalat med en mormordressing er et supernemt måltid, der både kan tilberedes på grillen eller i ovnen. Svinemørbrad behøves ikke, at være kedelig eller tør, når man fylder den med de skønne urter og fetaost som Søren fra Gastromad har fundet frem. Sammen med den franske rødvin Gloria Mundi bliver det et nemt og lækkert måltid.