Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Grillet Ribeye

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 personer

Ribeye er et fantastisk godt stykke kød, som passer perfekt til grillen. Dens fedtmarmorering giver Ribeyen ekstra meget smag, og den er nem at tilberede på enten grillen eller panden.
Brug altid et stegetermometer når du griller eller steger noget kød af god kvalitet.
Når man køber bøffer eller steaks, som f.eks. Ribeyes bør man altid købe dem i mindst 2 cm gerne 3 cm tykkelse. Grunden er, at de tilberedes mere jævnt end hvis kødet er tynd, som oftest bliver sejt og tørt.
Sammen med disse Ribeyes har Søren tilberedt grillede hjertesalater og mormor dressing.

Forberedelsestid: 20 minutter
Tilberedningstid: 8 minutter

Ingredienser:

  • 4 Ribeye af en god tykkelse og kvalitet.
  • Frisk hakket timian
  • Salt
  • 4 hjertesalater
  • 2 dl. Piskefløde
  • Saften fra 1 citron
  • 1 tsk. Sukker
  • Salt og peber
  • Olie

 

Fremgangsmåde:

Grillede Ribeye:
Tag ribeyene ud af køleskabet mindst 1 time før tilberedning, hvor de saltes med havsalt.
Inden de grilles dubbes de tørre for kødsaft.
Start grillen op og grill ribeyene direkte over varmen i ca. 1 minut pr. side, så de får en god grill overflade.
Placer dem på den indirekte side af grillen og lad dem stege videre i ca. 6 - 12 minutter afhængig af størrelsen, eller indtil kernetemperaturen er 54 grader for rød eller 57 for rosa.
Tag dem af grillen, og læg dem på en tallerken.
Læg et stykke bagepapir over og dernæst et viskestykke og lad dem hvile i 8 minutter inden de serveres.

Grillede hjertesalater og mormordressing:
Hæld piskefløden i en skål og hæld citronsaften og sukkeret i. Rør rundt i dressingen indtil sukkeret er opløst.
Stil det til side.
Del hjertesalaterne på langs og smør dem med lidt olivenolie, og drys dem med salt.
Grill dem direkte med skærefladen ned af i ca. 1 minut. Vend dem og placer dem over indirekte varme i ca. 4 minutter.
Tag dem af og hæld lidt mormordressing over hver af dem.