Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Grillet hummer

Grillet hummer

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

Grillede hummere med urtesmør og en flaske kølig Champagne eller en Chardonnay hvidvin fra Bourgogne.

Det må være noget nær den optimale forret, når det hele bare skal være ekstra godt. Og nej, det behøber ikke kun være forbeholdt nytårsaften. 

Du fortjener grillet hummer hele året rundt. enten i den forkogte udgave eller hvis den skal sidde lige i skabet, frisk hummer fra den lokale fiskemand.

Krydderurtesmørret blandede jeg et par dag i forvejen, og havde på køl indtil tilberedning. Resten af smørret har jeg frosset og kan f.eks. bruges til kammuslinger i egen skal, blandet sammen med nogle skønne tigerrejer eller i en bagekartoffel, eller det du har lyst til.

Antal personer: 2
Forberedelse: 25 min.
Tilberedning: 5 min.

Ingredienser:

  • 1 hummer, evt. for tilberedt.
  • 100 g. saltet smør
  • ¼ tsk. chipotle eller røget paprika
  • 2 spsk. frisk hakket estragon
  • 1 spsk. frisk hakket bronzefennikel
  • 2 spsk. frisk hakket dild
  • Skallen fra en revet citron
  • 1 fed presset hvidløg
  • Peber
  • Olivenolie

Fremgangsmåde:

Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter inden det skal blandes med de øvrige ingredienser.
Kom smør, urter, revet citronskal og 1 fed hvidløg i en skål, og bland det sammen.
Smag til peber.
Kom smørret på et stykke husholdningsfilm og rul det til den rulle.
Kom urtesmørret i fryseren.
Læg hummeren på ryggen, og flæk den med en stor kniv, evt. kokkekniv.
Tænd op i grillen.
Hummeren kan også tilberedes i ovnen under grillen. Være dog obs. på den skal have knap så lang tid som i en almindelig gril.
Smør hummeren på alle sider med olien.
Grill først hummeren med kødsiden nedad i 30 sekunder, hvorefter den vendes.
Kom flere store stykker kryddersmør på kødsiden, og grill den færdig i maksimum 5 minutter.
Server hummeren som passer til to personer med lidt brød til.

Forslag til valg af vin:

Grillet hummer er en intens og let sødmefuld spise, som kræver en kompleks Champagne med en let sødme eller fx en flot fadlagret Chardonnay fra Bourgogne. 

Fadlagringen tilfører hvidvinen aroma og kompleksitet akkompagneret af søde noter, som matcher en grillet hummer fortrinligt.

En Soave, Spätlese Riesling eller en White Port vil også være et godt og lidt anderledes bud på en ledsager til denne forret.

Grillet hummer på grill

Grillet hummer anretning