Detaljer
Imponerende Reserva med intensitet, struktur og elegance
Vinen kommer fra Almansa i det sydøstlige Spanien, og er lavet på et blend af 50% Monastrell, 25% Garnacha Tintorera og 25% Tempranillo. Vinmarkerne er placeret 750-950 meter over havets overflade og vinstokkene er mellem 50-65 år gamle. Tempranillo-druerne høstes i den anden uge af september, Garnacha Tintorera i slutningen af september og Monastrell i den tredje uge af oktober. Druerne til denne vin er høstet i hånden for at sikre at kun optimalt modne druer anvendes. Maceration og gæring sker, hver sort for sig i 3-4 uger ved 27-28°C med manuel overpumpning. Vinene henlægges på ståltanke i 8-10 måneder før de blendes og det endelige blend lagrer så til sidst 12 måneder på 300 liters egetræsfade. Inden frigivelse lagres vinen yderligere 12 måneder på flasken.
Farven er dyb rubinrød. Kompleks aromaer i duften af hindbær, kirsebær, modne blommer og krydderier, samt hints af vanilje. Smagen er rig, dyb og delikat, og med en herlig fylde. Eftersmagen er lang og vedvarende, og de lækre noter fra fadlagringen træder mere frem.
Server vinen ved 17-19 grader og prøv den til f.eks. rødt kød, kalv, lammekøddet eller til ostebordet. Vinen vil også kunne bruges som ledsager til and og flæskesteg juleaften. Giv gerne vinen 30 mins luft inden servering.
Guld, guld, guld... Denne Gran Marius Reserva har scoret hele 3 guldmedalje. Vinen er intens og med en super balance, struktur og elegance. Til prisen er vinen lidt af et kup..!