VinAvisen

Glengoyne 12 Years Highland Single Malt Whisky 70 cl

På lager
DKK 375,00
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

I glasset er Glengoyne 12 Years Old afrundet og fyldig gylden i glasset med varme strøg. Duften er distinkt og intens med noter af kokosolie, honning, citronskal og hints af egetræ. I munden opleves den fyldig og intens med noter af karamelliserede æbler, kanel, krydderier, lidt ingefær, citron og appelsinskal og smørkiks. Eftersmagen har et klart hint af Sherry og blød afrundet egetræ, er velbalanceret og insisterende.

Det over 175 år gamle skotske Highland destilleri bruger ”Golden Promise” Malt, som er kendt for sit meget lave udbytte og utrolig høje kvalitet. Til forskel fra de fleste ”Single Malt” Whiskys har Glengoyne bevaret essensen af maltsmagen ved at lufttørre byggen i stedet for at tørre med røg fra tørv. Whiskyen er baseret på prisvindende malt og er et produkt af utraditionelle processer, bemærkelsesværdige ingredienser og den stolthed og passion, der ligger hos de personer, der er involveret i produktionen af denne skønne whisky. Resultatet er en subtil og kompleks whisky, som har bevaret alle de delikate aromaer og smagsstoffer fra malten. Hos Glengoyne er destilleringen langsommere end noget andet sted i Skotland, og whiskyen er i dette tilfælde lagret på særligt udvalgte sherryfade, i dette tilfælde i hele 12 år.

Området og producenten:
Glengoyne, der er et af de fornemmeste destillerier i Skotland for ikke at sige i verden, ligger i en dal fyldt med træer nær en lille flod, der løber ud i den kendte flod Loch Lomond lidt uden for Glasgow i det vestlige Skotland. Glengoyne har sit navn fra ”Glen Guin” og er en af de førende producenter af Premium Malt Whisky i verden. Whiskyen fremstilles efter gamle stolte traditioner. Glengoyne fik sin licens i 1833 og er klassificeret som et Highland destilleri, selvom det ligger lige på grænsen. Destilleriet har haft skiftende ejere, men det har ikke haft betydning for den unikke og særegne whisky, der her produceres. De gamle metoder, der bruges, er overleveret fra generation til generation for at holde fast i skabelsen af en kompleks whisky med delikate smagsoplevelser, der til fulde får lov at komme til live i de endelige produkter.

Vin Data
Type
Whisky
Producent
Glengoyne
Størrelse
70 cl
Alkohol Procent
43%
Anmeldelser
VinAvisen

5 stjerner

"Denne whisky fra det 183 år gamle destilleri Glengoyne er en stor nydelse. Den er kraftig og varmende, som whisky skal være, men den er også fuld af smagsfacetter - fine krydrede noter, modne grønne druer, en anelse honningsødme, vanille ... Og smagen varer bare ved og ved. Den er bestemt sine 500 kr. værd."

Medaljer

Guldmedalje til: San Francisco World Spirits Competition 2014

Guldmedalje til: San Francisco World Spirits Competition 2016

Sølvmedaljer til: International Spirits Challenge 2016

Sølvmedalje til: International Wine & Spirit Competition 2016

Medaljer

Gold Winner points

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt