MYSTERY BOX ROSE. 6 LÆKRE ROSE VINE FOR KUN 267,80 KR. LÆS MERE HER.

×
92 points
James Suckling
91 points
Decanter
EkstraBladet
Houlberg Vinblog

Finca Montote Reserva 2014

Limited edition Rioja med kun 4.338 flasker produceret!

På lager
DKK 199,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
205,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Lam
  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Prisvindende og moden Rioja i limiteret udgave!

Denne fremragende rødvin er lavet på 100% Tempranillo. Alle druerne høstes og sorteres i hånden, så kun de bedste druer bruges. Herefter gæres druerne i rustfri ståltanke ved en kontrolleret temperatur. Denne gæring er blevet lavet separat, efter adskillige processer som "delestage", for at opnå sortens frugtagtige karakteristika. Lagringen af vinen sker i 12 måneder på amerikanske egetræsfade på 230 liter og efterfølgende mange år mange år i flasken inden frigivelse, hvor den opnår en perfekt balance. Denne vin er kun produceret i en meget begrænset mængde. Kun 4.338 flasker til hele verdenen af denne årgang.

Vinen har en flot rubinrød farve i glasset. Vinens aroma byder på sort frugt, modne kirsebær, sort peber og noter fra fadlagringen som chokolade og eg. Den rige og modne smag byder på mange dejlige noter, stor dybde og flot kompleksitet. Alt er perfekt balanceret og virkelig velsmagende. Syre, frugten og de modne tanniner komplimentere hinanden smukt. Eftersmagen er delikat, lang og nuanceret.

Server vinen ved 16-18 grader. Prøv den til retter med oksekød, lam eller til vildt. 

Denne Montote Reserva Edicion Limitada 2014 har vundet både 5-stjernet anmeldelser fra EkstraBladet, Houlberg og MadensVerden og så giver James Suckling hele 92 points. Det vidner om flot kvalitet i denne lækre og modne Reserva.

Vin Data
Drue
Tempranillo
Type
Rødvin
Årgang
2014
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Finca Montote
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Rioja
Lagring
12 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2022-2026
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Decanter

91 points

EkstraBladet

5 stjerner

"Herlig åben og ligetil næse med søde røde frugter. Bliver lidt enkel i smagen, hvor frugten sejler fint ud af mundhulen."

James Suckling

92 points

"Lots of blackberry character with chewy undertones. Medium body. Round and fresh tannins to the acid undertone. Shows the balance and brightness of the vintage."

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"Vinen har en del slægtskab fra forrige Seleccion Exclusiva, for i starten kommer der lidt grannåle, nelliker og læder frem, men så mærkes alder og fadlagringen, for frugten er klart mere moden og rund med comfortagtig, blød og cremede bær, blommer, brombær, måske endda lidt blåbær. Der er dog fortsat godt med spræl og liv i frugten, der nu suppleres med lidt vanilje, kanel og kaffe.

I munden er det også meget blødt og cremet ... klart en meget bedre balance end foregående Seleccion Exclusiva, for alt det grønne er nu helt væk og afløst af en moden, elegant syre, der aldrig bliver for vild eller stram, men bare lige ligger sådan nedenunder. Tanninerne er så blide, bløde og let søde, selvom der også dukker lidt peber op, men eftersmagen er rigtig lang. "

Medaljer

5 stjerner MadensVerden "Dyb farve, ganske kompleks, med både roser og mineralitet i næsen, sort frugt; middel til god fylde, pæn længde med lidt tør tannin. Moden nu."

Om producenten

Finca Montote

Finca Montote producerer rødvin af Garnacha og Tempranillo samt hvidvin på Sauvignon Blanc. Deres vine er klassiske Rioja vine, med et moderne twist. De er mere frugtintense og tilgængelige - og det er netop derfor at vinene er så populære.
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt