NYHED! IL SAPIENTE RISERVA. LUKSUS SAPIENTE MED MERE DYBDE, FYLDE OG STRUKTUR. INTROPRIS MED 46% RABAT. LÆS MERE HER.

90 points
Wine Manual
VinAvisen
Smag På Vin
VinHulen
Houlberg Vinblog

Ferragu Valpolicella Superiore 2017

Fyldig, kompleks og meget intens Valpolicella!

På lager
DKK 275,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 299,95 DKK stk.
281,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Langt bedre end de fleste kvalitets Amaroner!

Vinen er produceret af Corvina, Corvinone og Rondinella fra 2,5 hk hektar marker. Disse marker er øst-vest vendte så de får stor meget sol, og de er beliggende i ca. 250 meters højde. Vinstokkene er ca. 15-20 år og er plantet tæt med ca. 13.000 stokke per hektar. Til gengæld producerer stokkene kun ca. 800 g per vinstok – men 800 g af druer af høj kvalitet. Alle druerne håndhøstes i starten af oktober og fragtes skånsomt til vinhuset i små kasser. Herefter ligges druerne til tørre i 30 dage. Efter knusning og gæring af vinen har den fadlagret 24 måneder i små amerikanske egetræsfade og herefter min. 6 måneder i flasken inden frigivelse. Der produceres ca. 20.000 flasker af denne årgang

Denne Superiore slå de fleste Amaroner

Farven er helt mørk rubinrød. Rige aromaer af modne mørke frugter samt noter af vanilje, krydderier og rosin. Vinen er fyldig, fint struktureret og med tilpas syre. Smag af fed mørk frugt i en vildt koncentreret stil, og komplekse noter af spændende krydderier, vanilje og fad. Eftersmagen er himmelsk og bliver hængende meget længe.

Server vinen ved 16-17° grader for den optimale vinoplevelse. Lad vinen dekantere i min. 2-3 timer inden servering, så den virkelig får åbnet op for sit potentiale. Ideel ledsager til efterårets simreretter, kraftigt oksekød, vildt eller modne oste. Vinen er også oplagt som luksus meditationsvin af de meget intense og kraftige vintyper. Derudover vil den fede danske juleand elske at blive matchet med denne Ferragu Valpolicella Superiore!

Måske er denne vin `kun` en Valpolicella Superiore, men den er langt bedre end selv de fleste kvalitets Amarone der produceres. En fantastisk rigdom og koncentration, samt stor kompleksitet og dybde i denne Valpolicella Superiore, som samtidigt formår at bevare en vis friskhed. En dyr Valpolicella – men alle pengene værd!

Vin Data
Drue
Corvina
Corvinone
Rondinella
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Ferragu
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15.5%
Region
Veneto
Lagring
24 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2023-2029
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Smag På Vin

5 stjerner

"Endnu et brag af en Veneto vin, der sagtens kunne have været en Ripasso, havde jeg smagt den blindt. Flot og intens i såvel aroma som smag. Dufter af blommer, kirsebær, mentol og let lakrids. Smagsnoterne går i samme retning, dog er kirsebærrene her mere i en let syrlig retning, der medvirker til at give vinen noget friskhed. Elegant tanninstruktur med let aftryk på bisserne, god syre og lang eftersmag med et kærligt bittert snert.

Nogle Valpolicella vine kan være så inderligt ligegyldige, men den skuffe er vi slet ikke i her. Det flot, komplekst for området og sindssygt lækkert."

Læs hele anmeldelsen her
VinAvisen

5 stjerner

"En stor og meget flot rødvin, harmonisk og kompleks. I smagen modne, mørke bær, krydderier, bløde tanniner, tilpas syre og en lille sødme samt fint integrerede fadnoter. Lige så god som de bedste Amaroner. 15,5% alkohol, men ingen spritkant. Vinen er lavet på druerne Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina og Oseleta."

VinHulen

2 stjerner

"Rubinrød. Duften indleder med masser af fadnoter af træ og vanilje efterfulgt af krydderi med nelliker og blomme med et pift af mørke bær og dyb lakrids. Intens duft. Smagen bærer endnu fadets markante træ og vanilje i en meget intens og endnu ikke helt modne vin, der vil frem over stepperne. Blomme og mørke bær supplerer smagen, der er fyldig over i fed, og har masser af undernoter af blandt andet nelliker, lakrids, vanilje og køligt spor, der klæder smagens komposition. Frugtsyren er præcis, og midtvejs i smagen kommer tannin, lette bittertoner og en skabelse af beretningen om, at denne vin først lige er i begyndelsen af udviklingsfasen og gerne vil ligge lidt, inden du drikker den. Meget stor Valpolicella i moderne stil."

VinExpressen

Anbefalet points

"Masser af solmoden bassefrugt, kirsebær, fad, strejf af tobak, chokolade og potent alkohol (15,5%). Slagkraftig fætter med stor koncentration og dybde. Voldsom Volvo!"

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"Boom ... lige i fjæset med elegant kølig power suppleret med fed fadpræg. Frugten er tyk, mørk og fed med blommer, solbær, svesker, engelsk og finsk lakrids, sødbrændte fade, vanilje, lidt mentol, tobak samt grønne urter og en vild, uterlig og ustyrlig, syrlig nerve.

I munden er det en kraftig og voldsom tør vin ... og som med 2016'eren er der også peber samt alkohol, så det er vitterlig en vin, som storskriger på mad og kan nemt hapse en juleand i en mundfuld. Tanninerne er også knastørre, frugten er fortsat blommer, kirsebær, solbær, men mere frisk og bitter."

Wine Manual

90 points

"Krydret næse, der viser tørrede krydderier i form af kanel, nelliker og masser af kakao, men også en fremtræden note af cedertræ. Der er de klassiske pyraziner i form af peberfrugt, laurbærblade og lidt bregner, som giver vinen et bordeausk udtryk. Underliggende får man tørret frugt, som stadig fremstår i en kølig udstråling. Her er der rød frugt som kirsebær og blommer, som fremstår lettere kandiseret.."

Medaljer

Awarded Wine
Our Favorite

Om producenten

Ferragù

I 1997 eksperimenterede brødrene Ferragù med deres første Amarone. Inden for en kort årrække var deres unikke vine at finde i eksklusive vinbutikker og restauranter samt i eksklusive og yderst prestigefyldte steder som Harrods - det store britiske stormagasin, hvor Amarone fra Ferragù vingården udgør en del af deres unikke præferencetriade.

Verdenskendt brand

Vingården begyndte at deltage i Merano WineFestival i 2006 med stor succes, og modtog sideløbende certificering som producent af Amarone Valpolicella DOC og Valpolicella Superiore DOC - de samme vine, som også eksporteres til Schweiz, Danmark, Sverige og USA (hvor de er særligt værdsat i Washington, San Francisco, Los Angeles og New York) samt til Asien og Fjernøsten: Ferragù er et kendt brand selv i Japan.

Vine med stærke følelser

Selve høsten og vinfremstillingen er forbundet med stærke følelser, som kommer til udtryk i de gamle, men fuldstændig nyrestaurerede vinkældre, fyldt med alle de værktøjer, som en vingård har brug for nu-om-dage. Herunder de førende produktionstekninkker, der gennem årene er blevet Ferragù's varemærke med vingårdens karakteristiske logohåndskrift på flaskerne. Stærke følelser og en unik tilgang til dette håndværk, som kommer til udtryk i hver eneste flaske fra Ferragù. 

Det virker umuligt, at et enkelt glas kan holde så meget!

Ferragu Amarone Veneto vin

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt