SÅ ER DER EN NY AMAZING DISCOVERIES WHITE & ROSE KLAR! 12 FL LÆKRE VINE FOR KUN 649 KR! LÆS MERE HER

Wine Manual
92 points
Vinhulen Points
Vinstyrke 2
Smag På Vin
FlaskeHalsen
Houlberg Vinblog

Ferragu Valpolicella Superiore 2014

Fyldig, kompleks og meget intens Valpolicella!

Ikke på lager
DKK 235,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 259,95 DKK stk.
240,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Langt bedre end de fleste kvalitets Amaroner!

Vinen er produceret af Corvina, Corvinone og Rondinella fra 2,5 hk hektar marker. Disse marker er øst-vest vendte så de får stor meget sol, og de er beliggende i ca. 250 meters højde. Vinstokkene er ca. 15-20 år og er plantet tæt med ca. 13.000 stokke per hektar. Til gengæld producerer stokkene kun ca. 800 g per vinstok – men 800 g af druer af høj kvalitet. Alle druerne håndhøstes i starten af oktober og fragtes skånsomt til vinhuset i små kasser. Herefter ligges druerne til tørre i 30 dage. Efter knusning og gæring af vinen har den fadlagret 24 måneder i små amerikanske egetræsfade og herefter min. 6 måneder i flasken inden frigivelse. Der produceres ca. 20.000 flasker af denne årgang

Denne Superiore slå de fleste Amaroner

Farven er helt mørk rubinrød. Rige aromaer af modne mørke frugter samt noter af vanilje, krydderier og rosin. Vinen er fyldig, fint struktureret og med tilpas syre. Smag af fed mørk frugt i en vildt koncentreret stil, og komplekse noter af spændende krydderier, vanilje og fad. Eftersmagen er himmelsk og bliver hængende meget længe.

Server vinen ved 16-17° grader for den optimale vinoplevelse. Lad vinen dekantere i min. 2-3 timer inden servering, så den virkelig får åbnet op for sit potentiale. Ideel ledsager til efterårets simreretter, kraftigt oksekød, vildt eller modne oste. Vinen er også oplagt som luksus meditationsvin af de meget intense og kraftige vintyper. Derudover vil den fede danske juleand elske at blive matchet med denne Ferragu Valpolicella Superiore!

Måske er denne vin `kun` en Valpolicella Superiore, men den er langt bedre end selv de fleste kvalitets Amarone der produceres. En fantastisk rigdom og koncentration, samt stor kompleksitet og dybde i denne Valpolicella Superiore, som samtidigt formår at bevare en vis friskhed. En dyr Valpolicella – men alle pengene værd!

Vin Data
Drue
Corvina
Corvinone
Rondinella
Type
Rødvin
Årgang
2014
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Ferragu
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16%
Region
Veneto
Lagring
24 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2019-2026
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Super Superiore med peber og power! Valpolicella-vine findes i flere niveauer, og selvom Amarone typisk er den fineste og dyreste, så betyder det ikke, at det er det eneste ’rigtige’. Ferragu er blandt de finere producenter, der også svinger om sig med høj kvalitet, når de producerer andre typer af vine, som for eksempel delle Superiore. Det er en vin, der smager rigtig godt i sin storladne, krydrede og saftige stil. Den er mørk og med enorme mængder af smags-power, der samtidig er fint balanceret. Der er peber, der er power – det er en super Superiore."

Smag På Vin

5 stjerner

"235 kroner for en Valpolicella Superiore…, så skal den også være virkelig god! Og det er den da heldigvis også. Ferragu’ er en producent, der sværger til det maksimale og koncentrerede – i alle sine vine. I Valpolicella Superiore 2014 har vi en kraftfuld rubinrød farvet vin i glasset med god intensitet i aromaen af kirsebær, blomme, chokolade, kakao og en smule tørret frugt. Tør i smagen med et fint forhold mellem høj syre og støvet, moden tannin. Noterne i smagen er meget lig med aromaen med struktur og kraft. Høj alkohol på ikke mindre en 16 procent, men den er ganske godt integreret i smagen. Flot ’almindelig’ Valpolicella som mange amaroner i samme prisklasse kun kan misunde. Og hvis den ikke skal drikkes nu, kan den gemems i en del år frem."

Læs hele anmeldelsen her
Vinhulen Points

92 points

"Rubinrød og tæt. Duften har tæt, komprimeret brombærduft med supplement af blåbær, vanilje og letparfumeret touch og er først nu begyndt at folde sig ud. Dufter meget ung og viril. Brombær ligger øverst i duftbilledet fra start til slut. Smagen er fed og blød med vanilje, brombær, træ og fast frugtsyre med bid, inden der kommer bittertoner og heftige tanniner. Vaniljen og brombær bærer vinen fra start til slut i tæt, tæt koncentration. Denne Valpolicella tager livet af mange Amaroner. Stadig ung og lagringskrævende inden den folder sig helt ud, men der er tale om en Valpolicella fra øverste hylde. Fadet sætter fortsat sine spor, men giv den et par år i kælderen, og så er der mere frugt i udtrykket. Fremragende. Skal du bruge den til jul, så giv den nogle timer i karaffel."

Vinstyrke 2

5 stjerner

"Denne valpolicella fremstilles et stykke hen ad vejen som en amarone. Druerne tørres, hvorved der opnås større koncentration i mosten, og efter gæring fadlagres vinen i 24 måneder på amerikansk eg. Alkoholprocenten er oppe at ramme 16, og så plejer jeg at hejse advarselsflaget. Det pudsige er imidlertid, at alkoholen kun spiller en perifer rolle i vinen. Mørke kirsebær og blommekoncentrat giver likorøse noter i duften, men den er på ingen måde sprittet, og et grønt let urtet strejf sikrer friskhed. Sødmen er stramt styret. Tæt, mørk frugt og indslag af syrlig, kold kaffe leder til en bitter afslutning med mundudtørrende tannin, der kræver modspil fra mad. Der er noget lækker old school winemaking over vinen, som overbeviser mig om, at sådan en alkoholtung italiener sagtens kan levere stramhed og stringens frem for slap sliksødme."

VinExpressen

Anbefalet points

"Lettere urtegrøn duft, hvor man finder indslag af nellike, grønne blade, mørke bær, kold te og lidt krydderier. Smagsmæssigt dybt koncentreret og struktureret med en kant af engelsk lakrids, tjære og apotekerskuffe. Anbefalet."

Wine Manual

6 stjerner

"Skøn næse med ristede nødder, figen, chokolade og grillede peberfrugter. Der er desuden masser af dild og noget kølig eukalyptus.

Vinen er meget aromatisk og udvikler sig gradvist for hvert minut der går. 

Det er en bombastisk vin i både næse og mund. Der er friskkværnet sort peber, dild og modne blommer. Lakrids og en kølende eukalyptus får nærmest tankerne hen på en fuldmoden Syrah fra Nordrhône. 

Alkoholen og sødmen afslører dog, at det er Valpolicella, når det er rigtigt godt. Vinen har en fantastisk struktur med både moden frugt, god syre og et dejligt tanninbid. 

Det er en hyggevin, som ikke er for sarte sjæle. Der er godt med spark i, samtidig med en finesse som virkelig trækker vinen op på et andet niveau!

En dygtig producent."

Houlberg Vinblog

4,5 stjerner

"I munden er der også i starten vildt megen frugt, mørk frugt, lakrids, blæk og stor tørhed. Der er også en lækker syrlighed midt i alt den mørke og kraftige frugtsmag og jeg noterede, at den faktisk er langt bedre og mere elegant end mange Amaroner.

Med luft og varme i glasset dukker alkoholen dog også op, men ikke alarmerende. Samlet masser af frugtsmag, stor tørhed og kraft, og dermed ender det som en Valpolicella klart og sikkert over det gennemsnitlige. 4½ af de fede fingre og tæt på en 5'er."

Medaljer

Awarded Wine
Our Favorite

Om producenten

Ferragù

I 1997 eksperimenterede brødrene Ferragù med deres første Amarone. Inden for en kort årrække var deres unikke vine at finde i eksklusive vinbutikker og restauranter samt i eksklusive og yderst prestigefyldte steder som Harrods - det store britiske stormagasin, hvor Amarone fra Ferragù vingården udgør en del af deres unikke præferencetriade.

Verdenskendt brand

Vingården begyndte at deltage i Merano WineFestival i 2006 med stor succes, og modtog sideløbende certificering som producent af Amarone Valpolicella DOC og Valpolicella Superiore DOC - de samme vine, som også eksporteres til Schweiz, Danmark, Sverige og USA (hvor de er særligt værdsat i Washington, San Francisco, Los Angeles og New York) samt til Asien og Fjernøsten: Ferragù er et kendt brand selv i Japan.

Vine med stærke følelser

Selve høsten og vinfremstillingen er forbundet med stærke følelser, som kommer til udtryk i de gamle, men fuldstændig nyrestaurerede vinkældre, fyldt med alle de værktøjer, som en vingård har brug for nu-om-dage. Herunder de førende produktionstekninkker, der gennem årene er blevet Ferragù's varemærke med vingårdens karakteristiske logohåndskrift på flaskerne. Stærke følelser og en unik tilgang til dette håndværk, som kommer til udtryk i hver eneste flaske fra Ferragù. 

Det virker umuligt, at et enkelt glas kan holde så meget!

Ferragu Amarone Veneto vin

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt