92 points
DinVinGuide
FinansBureauet
91 points
Vinhulen Points
EkstraBladet
FlaskeHalsen
Gastromand.dk
Smag På Vin

Ferragu Valpolicella Superiore 2013

Fyldig, kompleks og meget intens Valpolicella!

På lager
DKK 225,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
230,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Langt bedre end de fleste kvalitets Amaroner!

Vinen er produceret af Corvina, Corvinone og Rondinella fra 2,5 hk hektar marker. Disse marker er øst-vest vendte så de får stor meget sol, og de er beliggende i ca. 250 meters højde. Vinstokkene er ca. 15-20 år og er plantet tæt med ca. 13.000 stokke per hektar. Til gengæld producerer stokkene kun ca. 800 g per vinstok – men 800 g af druer af høj kvalitet. Alle druerne håndhøstes i starten af oktober og fragtes skånsomt til vinhuset i små kasser. Herefter ligges druerne til tørre i 30 dage. Efter knusning og gæring af vinen har den fadlagret 12 måneder i små amerikanske egetræsfade og herefter min. 6 måneder i flasken inden frigivelse. Der produceres ca. 15.000 flasker årligt.

Vinens elementer

Farven er helt mørk rubinrød. Rige aromaer af modne mørke frugter samt noter af vanilje, krydderier og rosin. Vinen er fyldig, fint struktureret og med tilpas syre. Smag af fed mørk frugt og komplekse noter af spændende krydderier, vanilje og fad. Eftersmagen er himmelsk og bliver hængende meget længe.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-17° grader for den optimale vinoplevelse. Lad vinen dekantere i min. 2-3 timer inden servering, så den virkelig får åbnet op for sit potentiale. Ideel ledsager til efterårets simreretter, kraftigt oksekød, vildt eller modne oste. Vinen er også oplagt som luksus meditationsvin af de meget intense og kraftige vintyper.

Måske er denne vin `kun` en Valpolicella Superiore, men den er langt bedre end selv de fleste kvalitets Amarone der produceres. En fantastisk rig, kompleks og intens Valpolicella, som samtidigt formår at bevare en vis friskhed. En dyr Valpolicella – men alle pengene værd!

Vin Data
Drue
Corvina
Diverse sorter
Rondinella
Type
Rødvin
Årgang
2013
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Ferragu
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Region
Veneto
Lagring
24 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2017-2025
Anmeldelser
DinVinGuide

92 points

"Intens og koncentreret vin, nærmest i Amaronestilen. Flot syre og masser af sorte kirsebær, lakrids, peber og vanilje. Velbalanceret med en lang saftig afslutning."

EkstraBladet

5 stjerner

"Intens og koncentreret vin, nærmest i amaronestilen. Flot syre og masser af sorte kirsebær, lakrids, peber og vanilje. Velbalanceret med en lang saftig afslutning"

FinansBureauet

6 stjerner

"For anden uge i træk lykkedes det en vin fra Ferragu at snige sig til tops i FinansBureauets vintest. I sidste uge var det Amaroneudgaven der vandt, mens det i denne uge var deres Valpolicella Superiore som løb med sejren. En Valpolicella Superiore kan normalt godt være lidt af en tyndbenet affære. Men der er absolut intet tyndbenet over vindervinen, som fremstår som en fuldblods vin, der i styrke og intensitet overgår samtlige Amarone vine i samme prisklasse. Det er ganske enkelt en helt forrygende vin, som blæser en ned af stolen i al sin pomp og pragt. Helt ekstrem densitet og viskositet med særdeles generøse mængder espresso, cigarkasse, tjære, skråtobak og alt hvad man ellers kan komme i tanke om i samme boldgade. Ganske imponerende, at man kan proppe så meget ned i en Valpolicella Superiore."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Vi er i den lidt tungere ende af skalaen, både når det gælder farve, smag og pris. Denne Valpolicella Superiore er kulsort i glasset, og når det medfører forventninger om en fed og tung tyksak af en vin, så rammer det ikke helt skævt. For det er en vin, der med store krydrede flader og massive og tørre aftryk fra kerner og skind, trækker vinnyderen rundt i et væld af nuancer. Smagen er markant og meget vedvarende, og det eneste, der afholder mig fra at kaste top-karakter efter den er, at jeg mangler en lille smule samling på de mange nuancer. En lidt blødere bund, der kunne holde samme på alle de spændende indtryk, der efterlades, ville give det sidste overskud i smagsløgene til at nyde det hele i fulde drag, men nu bliver det en smule vildt og voldsomt at holde styr på, selvom det er en vin af høj karat."

Gastromand.dk

5 stjerner

"OK, ok, jeg overgiver mig. Måske hader jeg ikke amarone længere. Her er der meget flot næse. Fed blommefrugt, kamfer, alkoholen anes kun let. Munden er overraskende elegant med tørre tanniner og god kraftig eftersmag. Tung vin, med flot kompleksitet og rigtigt pænt lavet. Og M.I.L.F-moden."

Smag På Vin

5 stjerner

"Så koncentreret i duft og smag, at man kunne forledes til at tro, at Ferragu’ har hældt to flasker vin i en enkelt flaske. Tør og intens næse med drænet kirsebær, figner, mørk chokolade og noget støvet kakao. Den støvede kakao ligger i smagen som en undertone bag en tæt frugt, blandet af sorte, røde og tørrede bær og frugter. Aldeles glimrende syre-frugt balance med en blød tannin, der sammen med markant alkohol på 15 procent medvirker til lang og ren(sende) eftersmag. Det store spørgsmål er blot, hvorfor købe billig amarone, når man kan købe så god Valpolicella Superiore?"

Læs hele anmeldelsen her
Vinhulen Points

91 points

"Violet. Tydelig duft af kirsebær med note af lyng og brombær suppleret med stearin og vanilje. Meget magtfuld og blød duft. Smagen er fed og rund med mørkerøde kirsebær, brombær, stearin og vanilje sammen med frisk og tændt frugtsyre og bid. Meget koncentreret og intens frugtoplevelse med fadets tydelige præg. Ung vin der bør lagres et par år, men det er tæt koncentration og velsmag fra start til slut. Et rigtigt muskelbundt."

Om producenten

Ferragù

I 1997 eksperimenterede brødrene Ferragù med deres første Amarone. Inden for en kort årrække var deres unikke vine at finde i eksklusive vinbutikker og restauranter samt i eksklusive og yderst prestigefyldte steder som Harrods - det store britiske stormagasin, hvor Amarone fra Ferragù vingården udgør en del af deres unikke præferencetriade.

Verdenskendt brand

Vingården begyndte at deltage i Merano WineFestival i 2006 med stor succes, og modtog sideløbende certificering som producent af Amarone Valpolicella DOC og Valpolicella Superiore DOC - de samme vine, som også eksporteres til Schweiz, Danmark, Sverige og USA (hvor de er særligt værdsat i Washington, San Francisco, Los Angeles og New York) samt til Asien og Fjernøsten: Ferragù er et kendt brand selv i Japan.

Vine med stærke følelser

Selve høsten og vinfremstillingen er forbundet med stærke følelser, som kommer til udtryk i de gamle, men fuldstændig nyrestaurerede vinkældre, fyldt med alle de værktøjer, som en vingård har brug for nu-om-dage. Herunder de førende produktionstekninkker, der gennem årene er blevet Ferragù's varemærke med vingårdens karakteristiske logohåndskrift på flaskerne. Stærke følelser og en unik tilgang til dette håndværk, som kommer til udtryk i hver eneste flaske fra Ferragù. 

Det virker umuligt, at et enkelt glas kan holde så meget!

Ferragu Amarone Veneto vin

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt