★★ Resten af juni er der 15% på alt A. Bergere Champagne ★★ - Bemærk; Indtast koden "Bergere15" i rabatkodefeltet! - Du finder dem her: A. Bergere Champagne

×
FinansBureauet
Smag På Vin
VinHulen
94 points
Vinhulen Points
FlaskeHalsen
EkstraBladet

Ferragu Amarone della Valpolicella 2011

Muligvis den bedste Amarone der produceres...!

På lager
DKK 620,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 699,95 DKK stk.
625,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Enhver Amarone fan bør prøve denne vin mindst en gang!

Farven er helt mørk rubinrød. Intense aromaer af mørkefrugter, rosiner, marmelade, krydderier samt noter fra fadlagringen. Vinen er fed, fyldig og kraftfuld. Mærkbare og afrundet tanniner samt god syre sikre flot struktur i vinen, og er perfekt afstemt til den intense frugt. Smagen er intet mindre end utrolig intens og kompleks. Eftersmagen er rig og afrundet og utrolig lang.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 17-18° grader og lad den gerne dekantere et par timer før servering. Denne Amarone er en skøn ledsager til fx rødt kød, julemad og modne oste. Er også helt oplagt som en luksus meditationsvin.

Ferragu er en af de absolut bedste Amaroner der findes og enhver Amarone fan skal opleve denne Amarone mindst en gang i livet. Ufattelig tæt, rig, intens og kompleks. Spørger du os, så er den mindst lige så god som Dal Forno, men denne Ferragu koster under det halve!

Vin Data
Drue
Corvina
Diverse sorter
Rondinella
Type
Rødvin
Vintype
Amarone
Årgang
2011
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Ferragu
Størrelse
75 cl
Alkohol
17,5%
Region
Veneto
Lagring
36 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2019-2030
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

92 points "Mørke tætte bær i duften. Meget koncentreret med tørrede frugt, julekrydderier og vanilje. Alkoholen dominerer meget, hvilket trækker ned. Men ellers en yderst flot og kompleks vin i den gamle klassiske amarone stil. Bestemt værd at prøve."

FinansBureauet

6 stjerner

"Den årlige test af Amarone afslørede, at det blandt Amaroner i udpræget grad gælder, at man får, hvad man betaler for. Testen afslørede ingen smutveje, så skal man have de rigtig store oplevelser, må man dykke dybt i pungen. Det gælder også for testens vinder i form af Ferragu` Amarone della Valpolicella 2011, som vandt i ganske overbevisende stil, til trods for at vinen med pæn afstand var testens dyreste (Læs; Den bedste til prisen, uanset den var den dyreste). Ferragu er en forholdsvis ny producent med kun 15 år på bagen. Men ambitionsniveauet er tårnhøjt, og i undertegnedes optik overgås vinen kvalitetsmæssigt kun af selveste Dal Forno. Og da sidstnævnte rask væk koster op imod de 2.000 kr. pr. flaske, er prisen på 675 kr. for Ferragu` Amarone della Valpolicella 2011 lidt af et røverkøb. Vinen er lavet på Corvina/Corvinone, Rondinella og Oseleta. Sidstnævnte er sjældent benyttet, men man genfinder den i førnævnte Dal Forno, som tydeligvis er inspirationen for Ferragu. Vinen fremstår som en helstøbt og fuldendt fornøjelse fra start til slut, med flamboyant næse med tobaksrøg og bacon og sublim og overraskende frugtintensiv mund med righoldige mængder overmodne kirsebær og noter af espresso, kakao og trøffel. Og med en lang intensiv eftersmag som forskanser sig i munden i en symfoni af vanilje, peber og cedertræ. Superflot sag, som alle Amaroneelskere bør unde sig selv at smage."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"GIGANT-TUNG AMARONE. Tag én af de mest kraftfulde, mørke og heftige vine, du har smagt. Og forestil dig så, at der bliver skruet op på alle de knapper, der kan skrues på. Så har du en forestilling om, hvor svært det er at forestille sig, hvor monstruøs denne Amarone er. Det er en voldsomt mørk vin i glasset, hvor den næsten minder om sveskejuice. Smagen er i første omgang aldeles voldsom og synes næsten umulig at håndtere. Men efterhånden som der tilkommer den rigeligt med luft, finder den et mere balanceret niveau, hvor det ikke bare er lag på lag, for at det skal være stort – men derimod fordi det giver mening. Der er enormt meget af alt – også af kvalitet. Så selvom det kan virke utroligt voldsomt, så er der mening med galskaben, og i små nip og med andægtig tilgang, så er det en klassevin, du her bliver præsenteret for."

Smag På Vin

6 stjerner

"Spark mig hårdt i…., hvor er det en god Amarone! Det er som en rockkoncert, hvor der er skruet helt op for bas, trommer og guitar, men forsangeren står alligevel lysende klar, så vi alligevel oplever en ren og harmonisk helhed. Her er bare meget af det hele, og hvem kan sige nej til den overflod. Det hele begynder allerede ved synet af den næsten sorte og tykke konsistens i glasset, der varsler stor tæthed i duft og smag. Næsen er voluminøs og likøragtig med runde noter af supermodne kirsebær, dadler, sød tobak og kanel. I munden glædes man igen med denne rigdom af Amarenakirsebær, tørret frugt, kakao og tobak, men det bliver aldrig sjasket sødt, for der en grøn lettere urtet og velvoksen tannin til at holde sammen på hele oplevelsen., der munder ud i en lang, flot eftersmag med gode bitternoter, der toner ud i en lækker engelsk lakrids. Det her er idealet af Amarone i min verden. Hvis jeg skal ønske mig noget til jul, skal det være Amarone fra Ferragu’, og får jeg bare en enkelt flaske, vil jeg bruge den som meditationsvin, når gæsterne er gået"

VinHulen

3 stjerner

Vinhulen Points

94 points

"Rubinrød og dyb mørk. Duften rummer røde bær, blomme, florale noter, masser af vanilje og stearin i ung og kraftfuld duft med masser af overskud. Smagen starter med lille sødme efterfulgt af blomme, stearin, vanilje og en del florale noter. Endnu ung og viril vin med masser af saft og kraft og fed smag med masser af power og intensitet men uden at miste balance og struktur. Vinen skal have nogle år, inden den modner helt og får tanniner og bittertoner under moden kontrol, men det er en fremragende gemmevin fra én af de store producenter af Amarone. Meget, meget flot vin til maksimale 3 glas."

Om producenten

Ferragù

I 1997 eksperimenterede brødrene Ferragù med deres første Amarone. Inden for en kort årrække var deres unikke vine at finde i eksklusive vinbutikker og restauranter samt i eksklusive og yderst prestigefyldte steder som Harrods - det store britiske stormagasin, hvor Amarone fra Ferragù vingården udgør en del af deres unikke præferencetriade.

Verdenskendt brand

Vingården begyndte at deltage i Merano WineFestival i 2006 med stor succes, og modtog sideløbende certificering som producent af Amarone Valpolicella DOC og Valpolicella Superiore DOC - de samme vine, som også eksporteres til Schweiz, Danmark, Sverige og USA (hvor de er særligt værdsat i Washington, San Francisco, Los Angeles og New York) samt til Asien og Fjernøsten: Ferragù er et kendt brand selv i Japan.

Vine med stærke følelser

Selve høsten og vinfremstillingen er forbundet med stærke følelser, som kommer til udtryk i de gamle, men fuldstændig nyrestaurerede vinkældre, fyldt med alle de værktøjer, som en vingård har brug for nu-om-dage. Herunder de førende produktionstekninkker, der gennem årene er blevet Ferragù's varemærke med vingårdens karakteristiske logohåndskrift på flaskerne. Stærke følelser og en unik tilgang til dette håndværk, som kommer til udtryk i hver eneste flaske fra Ferragù. 

Det virker umuligt, at et enkelt glas kan holde så meget!

Ferragu Amarone Veneto vin

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt