SUPER VALUE SMAGEKASSER M/ 12 FL FOR KUN 525 KR! 12 FL RØDVINE LÆS MERE HER. 12 FL HVIDE OG ROSE LÆS MERE HER.

×
92 points
Mad og Monopolet
92 points
Flaskehalsen Point
EkstraBladet

El Grillo y La Luna 12 Lunas Blanco 2022

Blød, cremet og frisk Chardonnay fra Spanien!

På lager
DKK 115,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 129,95 DKK stk.
121,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Grill mad
  • Kylling og kalkun
  • Suppe
Beskrivelse

Detaljer

Cremet Chardonnay i den fede og friske stil

Imponerende vin som er lavet på 90% Chardonnay samt 10% Gewurstraminer. Druerne kommer fra vingårdens marker i Somontano regionen i det nordøstlige Spanien. Chardonnay- og Gewürztraminer-druerne høstes hver for sig, når de har nået deres optimale modnings tidspunkt. Når de når vingården knuses de let og presses blødt. Alkoholgæring foregår i rustfri ståltanke ved en temperatur på 14ºC til 17ºC i cirka to uger. Når gæringen er afsluttet, bliver begge varianter blandet sammen til det endelig blend og herefter lagres vinen sur lie i 4 måneder i rustfri ståltanke ved 12ºC. En måned før flaskning af vinen stoppes den ugentlige battonnage og vinen klares via tyngdekræften. 

Kombinationen af Chardonnay- og Gewürztraminer gør 12 Lunas til en meget elegant hvidvin. En citrongul farve med intense aromaer og noter af ferskensirup og ananas. Smagen byder på en intens hvidvin med masser af smag som er silkeblød med en olieagtig fornemmelse. Frisk, meget parfumeret og fyldig, alt i alt en imponerende hvidvin med masser af smag og karakter. 

Server vinen ved 8-10 grader og server vinen til fisk, fjerkræ eller til sommerens varme aftener hvor grillen er tændt! 

Dette er uden tvivl en af de bedste spanske hvidvine vi har haft i sortiment, og en vin som levere utrolig kvalitet for pengene!

 

Vin Data
Drue
Chardonnay
Gewurztraminer
Type
Hvidvin
Årgang
2022
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
El Grillo y La Luna
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Somontano
Lagring
4 mdr i ståltanke
Drikkes bedst
2023-2025
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"GODT KØB. Chardonnay og gewurztraminer fra det nordlige Spanien. Blomstret næse. En fyldig vin med flot intensitet. Meget floral med fersken, citrus og lette krydrede noter. Lidt en bullerbasse på en god måde. Velegnet især til mad."

Flaskehalsen Point

92 points

"Det er godt nok sjældent, at jeg bliver glad for noget, der har været bare i nærheden af Gewürztraminer-druer. Men denne nordspanske Chardonnay fra Somontano er tilsat en lille portion af den parfumerede og aromatiske Gewürztraminer, og det giver den en legesyg, let tilgængelig og saftig stil. Jeg havde ikke troet at skulle sige det, men det virker altså fremragende."

Mad og Monopolet

92 points

"Spansk hvidvin på et vildt blend - Chardonnay og Gewurztraminer - hvornår har du sidst oplevet det? Jeg vil sige aldrig, men det er vildt og overraskende godt. I næsen har den en skøn duft af grillet citron, citronolie, gule æbler, syltet fersken, abrikos, vanilje og smør. I munden har den en lækker frugtsødme samt en skøn syre og en let parfumeret afslutning. Det er en vin for dig, som gerne vil udfordres lidt, men alligevel ikke skubbes ud på det helt dybe vand"

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt