VinAvisen
FlaskeHalsen
10/10
BedsteVinTilPrisen
Smag På Vin

Egregio Sangiovese Rubicone 2017

En rig og fyldig smag fra Emilia-Romagna

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
84,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
  • Pasta og pizza
Beskrivelse

Detaljer

Blød og rig rødvin i rigtig Ripasso stil.

Vinen er produceret af primært Sangiovese, som er blended med Merlot og Shiraz. Druerne kommer fra Emilia-Romagna regionen. Den mindre kendte region, som ligger med Toscana mod vest og Veneto mod nord. Druerne høstes lidt senere end normalt, for at opnå en mere moden og intens smag. Vinen har fadlagret 18 måneder.

En rig og fyldig smag

Farven er rubinrød. Rige aromaer af kirsebær, solbær og blommer, med hints af vanilje, mokka og ristet eg fra fadlagringen. Egregio er fyldig, blød og koncentreret i stilen, hvor smagen af mørkebær spiller perfekt sammen med krydret noter. Afrundet syre og modne tanniner. En toplækker vinoplevelse som bliver ved og ved i eftersmagen.

Server vinen v/ 17-18 grader. Prøv den som ledsager til pastaretter, roastbeef, grillmad, gryderetter eller modne oste. Vinen er også helt oplagt som meditations-vin.

Egregio er en flot rødvin til prisen. Flot fylde og koncentreret i smagen, sammen med en afrundet syre der giver lidt friskhed til vinen. En af de vine hvor man efter et glas sidder med føelsen af at have gjort et godt køb!

Vin Data
Drue
Sangiovese
Shiraz
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Italien
Låg
Korkprop
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Emilia-Romagna
Lagring
18 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2019-2023
Anmeldelser
BedsteVinTilPrisen

Valuescore; 10 ud af 10

"VALUE 10 ud af 10"

FlaskeHalsen

6 stjerner

"Jeg er helt med på, at det langt fra er alle, der er ligeså begejstrede for bløde og sødmefulde rødvine, som jeg er. Men det ændrer altså ikke på, at jeg i en anmeldelse må tage udgangspunkt i min egen smag. Derfor bliver jeg rigtig glad, når en vin som denne, trods lav pris og knap så fise-fornemme noter og anerkendelser, kan begejstre mig med en umiddelbar og charmerende stil, der på ingen måde er unødigt kompliceret. Det er hygge med hygge på, det er blødt, smooth og stort blomstrende i sin smag, der lægger sig på en blød og vanillepræget bund. Det er måske ikke en topscorer på det kunstneriske plan – men det er lækkert og charmerende."

Smag På Vin

5 stjerner

"Glæde og fin tilfredshed til den største del af det italienske køkken og en ikke ubetydelig del af det danske. Ungdommelig rubinrød i farven med en aroma af kirsebær, krydderi og fint understøttende fad. I smagen har vi igen kirsebærrene med krydderier og kaffe- og let vaniljeprægede fadnoter. Ok balance mellem frugt, syre og tannin foruden en pæn længde på eftersmagen. Vi er ikke ude i den store kompleksitet og dybde her – men der er ganske meget italiensk charme"

Læs hele anmeldelsen her
VinAvisen

5 stjerner

"Yderst velsmagende rødvin på druerne Sangiovese og Syrah. Får den lidt luft, åbner den sig med sin gode frugt og lange eftersmag."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt