Fri fragt v/499,00 kr.

Dag-til-dag levering alle hverdage

100% tilfredshedsgaranti

Product was successfully added to your shopping cart.

Zinfandel vin

Zinfandel er uden tvivl signaturdruen i USA. Zinfandel og Primitivo er den samme druesort, men trives på hver sin side af Atlanten. Der har været meget debat, hvorvidt de to druetyper er ens, men en DNA test har slået fast, at de er 100% identiske.

Læs mere  

   

12 vare(r)

Sorter faldende

   

12 vare(r)

Sorter faldende

For at gøre forvirringen endnu større, findes der faktisk endnu to identiske druesorter, som har samme DNA som Primitivo og Zinfandel. Det er de kroatiske druetyper Crljenak Kaštelanski og Tribidrag, som stort set ikke er at finde på vinhylderne i Danmark.

Italienerne sværger dog til den italienske Primitivo og amerikanerne til Zinfandel. 

Zinfandel - et navn, mange varianter

Zinfandel er betegnelsen for denne bestemte druetype, som produceres i mange forskelllige varianter.

Lige fra de krydrede Zinfandel vine med noter af kanel, allehånde og peber, til de mere sødmefulde vine med noter af svesker, blommer, chokolade og nødder.

Zinfandel er ikke den nemmeste druesort at dyrke. Den kræver meget varme og sol over en længere periode, hvilket netop forefindes i Californien og Syditalien. Deruodver modnes Zinfandel druerne ikke samtidigt, hvilket medfører et større spild i produktionen, da de dårligste druer sorteres fra.

Jo senere druerne høstes til en Zinfandel vin, jo tydeligere noter af mørke bær, svesker og rosiner vil forekomme. Som udgangspunkt skal en Zinfandel vin minimum have en alkoholprocent på 14%, men alkoholprocenter helt op til 16% kan også forekomme, jo senere druerne høstes.

Zinfandel vin

Samme drue på hver sin side af Atlanten

Selvom de to druer er ens, er der stor smagsmæssig forskel. Zinfandel vine er noget mere krydrede end italienske Primitivo vine, som har mere bærduft.

Zinfandel leverer mørke og kraftige vine med en god lang eftersmag. En amerikansk Zinfandel vin er altid mørk og kraftig og dejlig sødmefuld med en krydret mund.

Zinfandel druen kræver masser af varme og sol for at modne optimalt og alkoholprocenten skal altid ligge på min. 14%. Det stiller store krav til klimaet, hvorfor Zinfandel kun kan stortrives i solskinsstaten Californien. Her er det ikke unormalt, at man når helt op op på 16-17% alkohol i en californisk Zinfandel vin. 

Dry Creek Valley i Californien anses for at være et af de bedste vindistrikter til Zinfandel, idet dette område byder på masser af varme om dagen og kulde om natten, hvilket giver saftige vine med en god syre.

Zinfandel - ideel til både sofahygge og mad

Zinfandel vin er en superb all-rounder, der performer i både dens eget selskab som hyggevin, eller i selskab med en fed juleand eller flæskesteg. Zinfandel supplerer også krydrede retter fortrinligt som fx gryderetter, pizza, pasta og andre krydrede tomatretter.

Ikke mindst passer en flaske kølig Zinfandel fortrinligt til stort set alle kødtyper, der kan smides på en grill.

Zinfandel vin passer kort og godt til:

  • Fed julemad som flæskesteg og and
  • Krydrede gryderetter
  • Pizza, pasta og andre kraftige tomatretter
  • Stort set alle kødtyper, der kan smides på grillen