KÆMPE KUP! RIOJA GRAN RESERVA MED 61% RABAT! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER!

×
92 points
Mad og Monopolet
90 points
Vinexpressen Points
VinAvisen
Vin i Øjenhøjde
FlaskeHalsen

Groh Grohsartig 2022

Livligt hvidvinsblend fra Weingut Groh.

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 109,95 DKK stk.
105,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Asiatisk mad
  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Livligt hvidvinsblend fra Weingut Groh

Vinen er produceret af Weissburgunder og Chardonnay fra Rheinhessen, i det sydlige Tyskland. Vinen er lagret kortvarigt i ståltanke.

Strågylden farve. Aromaer af citrus, gule frugter, hints af fersken og pære. Vinen er smagsfuld og med en livlig og sprød syre. Lang eftersmag med en delikat, krydret mineralitet, som afrunder nydelsen. En virkelig storartet smagsoplevelse, til en yderst fornuftig pris.

Server vinen v/ 7-8 grader. Brug den f.eks. til retter med fjerkræ, fisk, jomfruhummere eller let krydret asiatisk mad.

Grohsartig er en fantastisk vin til prisen. Aromatisk, elegant og livlig. En særlig hvidvin som bare smager super godt til prisen.

Vin Data
Drue
Chardonnay
Weissburgunder
Type
Hvidvin
Årgang
2022
Land
Tyskland
Låg
Skruelåg
Producent
Weingut Groh
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
12,5%
Region
Rheinhessen
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2023-2025
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

Bemærk: Anmeldelse af årgang 2021; "Prisfornuftig tysker, der er sammensat af Chardonnay og Weissburgunder – eller Pinot Blanc, om man vil. Det smager ret godt, hvis kriteriet er, at der skal være dybde uden sødme og friskhed, uden at det ligefrem prikker på tungen."

Mad og Monopolet

92 points

Bemærk: Anmeldelse af årgang 2021; "Tysk hvidvin vinder virkelig terræn og buldrer frem. Årsagen er simpel - de laver glimrende vin, mange af de nye unge vinmagere er gået væk fra den tidligere sødmefulde stil og mere i retning af syrlige og mineralske vine, og så er de til at betale sig fra. Denne er et godt eksempel, som understreger min pointe. I næsen har den duft af citron, limeskal, melon, friske pærer og et hint af grape. I munden er den mineralsk, har en lækker sprød syre og fin diskret frugtsødme. Flot vin til prisen."

VinAvisen

5 stjerner

Bemærk: Anmeldelse af årgang 2021; "Grønne druer og fine honningnoter præger duften af denne liflige hvidvin. Smagen er fyldig med moden citrus, lime, syrligt æble og frisk papaya. En helt igennem dejlig vin. Flasken har skruelåg."

Vin i Øjenhøjde

5 stjerner

Bemærk: Anmeldelse af årgang 2021; "I glasset er noterne langt mere inspirerende og fangende end farven i glasset. Især de gule frugter i form af honningmelon, pære og gule æbler er meget fremtrædende. Hertil kommer et friskt udtryk fra det syrlige lime eller citrusblomster. Ved at svinge glasset og videregive aromaer, er det muligt at opfange en smule kalk og salt, som også kan være typisk for vin lavet på Chardonnay i de køligere områder. Alt i alt en næse, som giver selv den dygtigste vindrikker lyst til at drikke en tår, et glas eller måske endda en hel flaske.

Smagen er flot i balance med den forventning, som skabes i aromaerne. Man bliver hurtigt præsenteret for gule æbler, som efterfølgende bliver overdynget af en lang syrlig smag, som næsten klistrer sig til tænderne. Efter at have smagt vinen flere gange, vil man kunne ane nogle flere lag i form af et kalket og mineralsk udtryk samt en smule bitter eftersmag, som måske kan give associationer til hasselnødder. Vinen har en god viskositet, den fylder en del i munden, hvortil den høje syre i vinen er afgørende for, at vinen ikke føles for tyk og kvalm i munden.

Alt i alt en livlig mundfuld med lækker sprød syre, som sammen med et mindre mineralsk udtryk er med til at give hvidvinen en lang og appetitvækkende blød smag."

VinExpressen

Anbefalet points

Vinexpressen Points

90 points

"En eminent kombination af weissburgunder og chardonnay giver her en indtagende og blød duft med toner af honningmelon, fersken og en kant af gule blommer. Blød og cremet i munden med medium koncentration og fin længde på smagen, der løbes i mål med et lille viff af havsalt."

Om producenten

Weingut Groh

Weingut Groh er et tysk vinhus fra 1948, beliggende i Rheinhessen regionen.
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt