AMAZING DISCOVERIES AUGUST TIL DE HURTIGE! 12 FL LÆKRE RØDVINE FOR KUN 649 KR INCL FRI FRAGT! LÆS MERE HER

×
94 points
DinVinGuide
96 points
Wine Enthusiast

Kopke Vintage Port 2016

Formidabel vintage port! 

Ikke på lager
DKK 349,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 399,00 DKK stk.
354,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
Beskrivelse

Detaljer

2016 er en formidabel årgang, der ser ud til at kunne udvikle sig på linje med de allerbedste. Det er da også årgangen, hvor alt der kan kravle og gå har deklareret vintage port.

Druerne til Kopke Vintage høstes hovedsageligt fra Quinta São Luíz’ bedste og ældste lavtliggende parceller nær Douro-floden, hvor halvdelen af vinstokkene har rundet de 75 år. De yder naturligt små mængder superkoncentrerede druer, hvoraf touriga nacional udgør ca. 50% af blendet, mens resten består af bl.a. sousão, tinta franca og tinta roríz.

Kopke vintage 2016 er en tætpakket sag med fremragende koncentration og en sødmefuld frugt, der får modspil af vinens tanniner, der i årgangen har fantastisk modenhed. Kopke Vintage Port 2016 er helt uigennemsigtig blåviolet og frisk med lakridsede tiltag, en turboladet eksplosion af hylde- og blåbær og komplekse skifferaromaer. Koncentrationen er stor med ditto viskositet og eftersmag.

Kopke, der ellers er kendt som et af de bedste Tawny-huse, har siden starten af 00erne oprustet kvalitativt på Ruby-fronten. De har her begået en vin, der kan bide skeer det meste af, hvad der er lavet af vintage port i årgangen.

Prøv gerne vintage port helt ung, selv om bogreolens ældre engelske bøger om emnet betragter det som helligbrøde. Der er løbet meget vand i åen siden da, og vinene er i dag langt bedre produceret og generelt mere lettilgængelige ved frigivelse end før i tiden. Ung Vintage Port smager fantastisk, hvis man ikke er bange for faste tanniner og blå tænder! I dens spæde ungdom er der masser af fyldig, frugtig sødme, som balancerer vinens brutale struktur fint.

Husk at ilte vinen grundigt, hvis den drikkes ung!

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Type
Portvin
Årgang
2016
Land
Portugal
Låg
Prop
Producent
Kopke
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
20%
Region
Porto
Drikkes bedst
2019-2050
Anmeldelser
DinVinGuide

94 points

Wine Enthusiast

96 points

"This is a luscious wine. Its tannins are cushioned by the ripe plum and prune fruits. That doesn't mean it is likely to develop too quickly, but is ready to take its time, bringing out the opulent character of the wine as well as its structure."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt