Bemærk; Danske Fragtmænd har forsinkelser pga. ekstra travlhed efter påsken. Derfor kan jeres bestilling muligvis komme 1-2 dage senere end forventet. Vi beklager.

×

Susumaniello

Susumaniello er en blå druesort fra Puglia i Syditalien, hvor den primært forefindes omkring Salice Salento-området, og et fåtal vinmarker omkring Brindisi.

Susumainiello er en af de mest sjældne druesorter i verden, og har levet en meget stille tilværelse i Puglia. Den nyder dog en større popularitet her i det 21. århundrede grundet en nyopstået interesse for sjældne italienske druesorter.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Susumaniello bruges både til fremstilling af rød- og rosévine - både som enkelt druesort eller i et blend med fx Negroamaro druen. 

Den klassiske Susumaniello vin har en flot rubinrød farve og skønne aromaer af røde bær og blommer. Den fremstilles både i enkle udgaver, eller i rigere og mere koncentrerede udgaver med flere krydderier og smag af mørk chokolade.

Susumaniello druens navn er afledt af "somarello", som betyder "æsel" - formentlig afledt af datidens transportform, som foregik på æselryg, når druerne skulle fragtes til vingården. Susumaniello druens oprindelse stammer formentlig fra Grækenland eller den dalmatiske kyst i Kroatien, hvor DNA-undersøgelser har påvist en sammenhæng mellem en apulisk drue og hvidvinsdruen Garganega.