SUPER VALUE SMAGEKASSER M/ 12 FL FOR KUN 525 KR! 12 FL RØDVINE LÆS MERE HER. 12 FL HVIDE OG ROSE LÆS MERE HER.

×

Sauvignon Blanc vin

Sauvignon Blanc er en grøn druesort, som sammen med Chardonnay er de to mest udbredte grønne druesorter i verden.

Hver især to fantastiske druesorter, som producerer nogle vidt forskellige hvidvine.

Sauvignon Blanc dyrkes i mere end 80 vinregioner verden over, men det er i særdeleshed Frankrig og New Zealand, som sætter standarden for denne type hvidvin.

Sauvignon Blanc er faktisk forælder til den lige så udbredte rødvinsdrue, Cabernet Sauvignon, som skete lidt tilfældigt i det 17. århudrede, hvor man kom til at krydse Cabernet Franc og Sauvignon Blanc i det vestlige Frankrig.

Side:
 1. 1
 2. 2

Tidligere har det været Frankrig, som har haft førertrøjen på indenfor fremstillingen af Sauvignon Blanc hvidvine. Fremstillingen har og foregår stadigvæk i stor stil i Loire dalen omkring byerne Sancerre og Pouilly-Fumé. Den egentlige produktion af Sauvignon Blanc menes oprindeligt at stamme fra Bordeaux, hvor den typisk har indgået i et blend med den grønne druesort Semillon - de såkaldte Bordeaux Blanc hvidvine.

Nyt vinland på verdensscenen

Indenfor de sidste 20-30 år har New Zealand for alvor markeret sig som en af de førende vinlande indenfor fremstilling af Sauvignon Blanc hvidvine. Nogle vil mene, at New Zealand lige frem har overhalet Frankrig. Ikke desto mindre er det disse to vinnationer på hver sin side af jordkloden, som tryller med denne store grønne druesort.

Sauvignon Blanc druen stortrives i området omkring Marlborough på den nordlige spids af sydøen på New Zealand. 

Udviklingen af Marlborough Sauvignon Blanc er en af de mest sensationelle begivenheder indenfor vinverdenen i nyere tid. Den intense og let tilgængelige smag af en vaskeægte Marlborough "Savvy", har imponeret hele verden, og eksporteres i stor stil til både USA, Canada, Australien, Japan og hele det nordlige Europa.

Denne enkelte grønne druesort tegner sig i dag for mere end 85% af New Zealands vineksport.

Sauvignon Blanc hvidvin

Svært at gøre kunsten efter

Sauvignon Blanc dyrkes som omtalt i mere end 80 vinregioner verden over. Vinregioner som Chile, Californien og Sydafrika har indenfor de seneste år leveret relativt succesfulde Sauvignon Blanc hvidvine til verdensmarkedet, men især de klimatiske forhold begrænser en videre udbredelse til fx Australien og Sydeuropa, idet Sauvignon Blanc ikke trives under for varme himmelstrøg.

Det er faktisk kun i de sydlige kystområder i Australien, og i det nordlige Italien, at man lykkedes med fornuftige Sauvignon Blanc hvidvine.

Sauvignon Blanc findes i følgende lande:

 • Frankrig
 • New Zealand
 • Chile
 • Sydafrika
 • Moldovia
 • USA
 • Australien
 • Rumænien
 • Spanien
 • Italien
 • Ukraine
 • Argentina

Forskellige regioner, forskellige smagsnuancer

Sauvignon Blanc trives under kølige himmelstrøg, som findes i både Loire dalen i Frankrig og på sydøen omkring Marlborough i New Zealand.

En Sauvignon Blanc hvidvin har et ret karakteristisk udtryk, som sammenlignet med den lige så populære og udbredte Chardonnay drue, er som dag og nat.

En klassisk Sauvignon Blanc er som regel en tør hvidvin, som byder på en skøn sprød friskhed, frugtig med en dejlig frisk syre.

En Sauvignon Blanc byder på en skøn aromatisk palette, som kan bestå af stikkelsbær, vandmelon, grapefrugt, fersken og passionsfrugt.

De forskellige vinregioner producerer hver deres unikke udgave af Sauvignon Blanc, som afspejler de geografiske og klimatiske forhold.

Smag af fersken:

Nordkysten i Californien, USA.

Smag af lime:

Loire dalen, Frankrig.

Smag af passionsfrugt:

Marlborough, New Zealand.