VinAvisen
95 points
Luca Maroni
91 points
Vinhulen Points

Cantine Briziarelli Montefalco Sagrantino Vitruvio 2010

Klassisk Montefalco med stort lagrings-potentiale!

På lager
DKK 169,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
174,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Produceret af 100% Sagrantino fra DOCG området, Montefalco, beliggende lige midt i Umbrien. Alle druerne er håndhøstet og kun særlige udvalgte drueklaser er udvalgt til denne vin. Sagrantino giver en kraftfuld vin og en vin med meget markante tanniner, men en lang lagring på først 24 måneder i små barriques, derefter 12 måneder i ståltanke og til sidst mindst 12 måneder i flasken inden frigivelse, har sikret en markant, men forholdsvis afrundet vin.

Farven er dyb rubinrød. Meget intense og komplekse aromaer af vilde brombær, balsamico, urter og peber. Smagen er kraftfuld, intens og struktureret. Tanninerne er markante, men afrundet. I den lange og mere bløde eftersmag er vinen stadig domineret af brombær, men man fornemmer også noterne fra fadlagringen, som chokolade, eg og let vanilje.

Server vinen v/ 16-18 grander og gerne til retter med f.eks. oksekødstege, vildt eller lam. Vinen kan serveres nu efter et par timers iltning, men vi anbefaler at lade den ligge og modne et par år endnu. Denne Sagrantino di Montefalco har et stort lagringspotentiale og kan gemmes frem til mindst år 2025.

Klassisk kvalitets Sagrantino di Montefalco med tørhed, markante tanniner og langt lagringspotentiale. Gem den nogle år endnu eller giv den masser af luft, og du har en fantastisk flot og struktureret madvin til den gode oksesteg!

Vin Data
Drue
Sagrantino
Type
Rødvin
Årgang
2010
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Cantine Briziarelli
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Region
Lazio-Umbrien
Lagring
24 mdr fadlagring + 12 mdr i stål
Drikkes bedst
2018-2025
Anmeldelser
Luca Maroni

95 points

VinAvisen

5 stjerner

"Druen Sagrantino kan godt være lidt kradsbørstig. Det er den også her, men alderen seks år har afrundet den til en vin, man udpræget vil skænke til kraftige kødretter og gryderetter. Eller gemme endnu nogle år."

Vinhulen Points

91 points

"Violet. Mørk duft med kirsebær, træ, cedertræ/cigarkasse og lækker note af parfume, vanilje og marcipan duft i den komplekse duft. Smagen er fed og blød med masser af træ, vanilje, mørke kirsebær og virkelig fast og flot frugtsyre, der sammen med den fede frugt giver saftighed og virilitet i vinen. Om end vinen er fra 2010, så er den knapt moden og fuldt udviklet. Den mangler fortsat at smide lidt af fadets påvirkning, inden den folder sig helt ud, men det er slik for voksne og en udpræget fadet udgave af Montefalco Sagrantino."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt