MYSTERY BOX ROSE. 6 LÆKRE ROSE VINE FOR KUN 267,80 KR. LÆS MERE HER.

×
90 points
Houlberg Vinblog Points

Chateau Capion Le Chemin des Garennes Blanc 2020

Imponerende hvidvin fra Languedoc

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
135,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Ost
  • Skaldyr
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

Intens, frisk og frugtig fadlagret Languedoc hvidvin

Vinen her er er fra det dejlige sydfranske område Languedoc. Vinen er lavet på et blend af 4 forskellige druer, Vermentino (53%) Roussanne (37%) Viognier (5%) Clairette (5%). Druerne er høstet mellem 23. august og 5. september. Manuel høst i hånden med små kasser til at fragte dem så skånsomt som muligt. Første kvalitetskontrol af druerne sker allerede ved vinstokken. Hver Druesorter vinificeret separat i rustfri ståltanke, herefter blendes vinen og lagres i både ståltanke og egetræsfade i 9 måneder.

Vinen har en flot strågul farve i glasset. Duften er imponerende aromatisk og kraftfuld med noter af hvide blomster, citronskal med syrlige og mineralske noter. I smagen er den først frisk og delikat medcitrusfrugter, og når den åbner sig, er den frisk og livlig med en behagelig note af timian samt de mineralske noter. Denne vin, balanceret af svage træagtige noter, giver et indledende indblik i dette terroirs karakter.

Server vinen ved 11-14 grader og prøv den fisk, blæksprutte, fjerkræ eller til de hårde oste.

Vin Data
Drue
Clairette
Rousanne
Viognier
Type
Hvidvin
Årgang
2020
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Chateau Capion
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
9 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2022-2025
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
VinExpressen

Godt Køb points

"Et genialt og læskende mix af druesorterne clairette, rousanne og viognier. Høst, gæring og derefter lagring i 9 måneder på eg – bang, hvor smager den godt: strejf af grønne blade, lidt honningmelon og tropesaft forenes med en blød og cremet mundfylde. Læg dertil en lille frugtsødme, der spændes flot op af en vibrerende syre."

Houlberg Vinblog Points

90 points

"I næsen snakker vi frugteksplosion ... frugten er mest melon, kantalupmelon og honningmelon, fersken og pærer med kraft og stor fylde. Det er en madonna med brede hofter, hvor sødt fadpræg også blander sig med vanilje, mandelmel, marcipan samt lidt skal fra nogle småsøde mandariner og blomster.

Smagen er fyldig og lettere olieret, men det er faktisk med en frisk frugt, hvor det mest er noget grape og grillet grape, som skaber en sødlig bitterhed, nogle syltede citroner, lidt grønne og overmodne æbler samt en frisk og letsaltet mineralitet"

Om producenten

Chateau Capion

Chapeau Capion er beliggende i Larzac. Herfra producerer de fantastiske vine, som er referencepunkt for kvalitets vin fra regionen.
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt