MYSTERY BOX ROSE. 6 LÆKRE ROSE VINE FOR KUN 267,80 KR. LÆS MERE HER.

×
93 points
Mad og Monopolet
92 points
Houlberg Vinblog Points
Wine Manual

Calmel + Joseph Les Crus Saint Chinian Le Saint Festin 2021

Gourmet hvidvin fra Calmel + Joseph

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
135,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Gourmet hvidvin fra Calmel + Joseph

Vinen er produceret af 40% Grenache Blanc, 30% Roussanne, 20% Rolle og 10% Viognier. Druerne kommer fra Saint-Chinian, der mest er kendt for deres rødvine, men deres terrior med meget stenet, og dog forskelligartet jord, samt forskellige højder, er perfekt til produktion af hvidvine. Druerne afstikkes og presses uden udblødning. Herefter gærer vinen i 20 dage ved 16 grader. Efterfølgende har 50% af vinen fadlagret 12 måneder i egetræsfade og de resten har lagret i cementtanke, sammen med gærresterne.

Farven er lys gylden, med grønne reflekser. Delikate og komplekse aromaer af hvide blomster, modne ferskner og citrus, samt underliggende noter af fad og krydderier. En meget smagsfuld, med medium fylde samt friskhed og mineralitet. Smagen byder på primært ferskner, blomster og citrus - men også hints af lidt tropiske noter, mandel og vanilje. En balanceret hvidvin med en dejlig frisk syre. Eftersmagen er lang og med en overraskende friskhed.

Server vinen v/ 8-9 grader. Prøv den til f.eks. retter med fisk eller kylling. Vinen kan drikkes nu, men også henlægges en del år, hvor den vil udvikle delikate oxidative noter og yderligere kompleksitet.

En sublim top hvidvin fra Calmel + Joseph. En hvidvin med masser af smag, super balance og en delikat friskhed. Smager super i sin ungdom, men har også et stort lagringsoptentiale.

Vin Data
Drue
Grenache Blanc
Rousanne
Viognier
Type
Hvidvin
Årgang
2021
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Calmel + Joseph
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
12 mdr lagring i delvist cement og delvist fad
Økologisk
JA
Drikkes bedst
2023-2029
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Mad og Monopolet

93 points

"En lækker hvidvin, som er lavet på et spændende blend af 40% Grenache Blanc, 30% Roussanne, 20% Rolle og 10% Viognier. I næsen har den tydelig duft af citrus, lime, hyldeblomst, pære, melon, men også et hint af honning. I munden svæver den mellem det elegante og det kraftige, videre fornemmes både tørhed, syre og en fin frugtfylde, hvilket skyldes de forskellige druer, som bidrager til vinen med hver sin egenskab."

Houlberg Vinblog Points

92 points

"Det er en særegen aroma ... meget moden og småoxyderet frugt, melon, honningmelon, fersken, banan og kiwi, tørrede abrikoser, brunet smør og atter lidt sødere citronmåne, saltet havvand, godt med hvide blomster, pollen og nogle fyldige, svulstige fadnoter med en nærmest olieret linolie aroma samt sandeltræ.

Smagen er simpelthen lækker ... moden, blød og man sipper næsten blomster, forår og saft fra fersken, tørret abrikos og oxydative noter, mandelsaft, saltvand, vanilje og salte elementer. Der er kompleks, en smule olieret og smooth ... har vitterlig karakter."

Wine Manual

6 stjerner

"Meget unik og særegen næse, som dufter af bananskræl, mango og ananas. Man får associationer til Albariño eller hvid Bordeaux, hvor en cremet sur lie-karakter blandes med velintegrede fadnoter af toast, karamel og vanilje. Egentlig en meget simpel og præcis næse, men dog superindbydende og behagelig.

Paletten er nærmest olieret med kontrollede noter af ananas, vanilje, honning og lidt kaprifolium. Desuden er der cremet stenfrugt og pæretærte. Den moderate syre gør den mere olieret i teksturen og derved også meget nem at drikke. I eftersmagen hænger lidt chokolade og mokka tilbage i ganen.

Vinen er tør med fin krop, moderat syre og eleveret alkohol."

Medaljer

Guldmedalje America Awards

Guldmedalje Challenge Millesime Bio

Om producenten

Calmel + Joseph

De producere forskellige vine fra forskellige steder i hele Languedoc-Roussillon regionen. Fra disse marker skaber de unikke vine, med masser af terroir og intensitet. Produktionen er begrænset, især af enkeltmarks vinene som der kun produceres få tusindende flasker af årligt.

Alle vine fra dette fantastiske vinhus leverer flotte vinoplevelser til meget attraktive priser. Det er sydfransk value-for-money.

Calmel + Joseph søger en harmonisk balance af frugt og friskhed, der vil gøre det muligt for vinen at udvikle sig i en spændende retning. Calmel + Jospeh er også meget interesseret i originale, ukendte eller mindre kendte druesorter, der tager os ind i et ukendt smagsterritorium.

Deres appellation vine kommer fra områder mellem Cévennes og Camargue, mellem Montagne Noire og Middelhavet, fra foden af Pyrenæerne til grænsen af ​​den spanske kyst - denne geografiske spredning byder på utrolig forskelligartethed. Languedoc Roussillon er der, hvor man finder den største mangfoldighed af jord. Alle disse fordele og al denne mangfoldighed giver ekstraordinær kreativ jord til produktion af deres vine.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt