HALV PRIS PÅ DUCKS & PHEASANTS RESERVE SAUVIGNON BLANC! KVALITETS HVIDVIN FRA NEW ZEALAND! LÆS MERE HER

×
92 points
Vinhulen Points

Ernesto Ruffo Basaltico Rosso Veronese IGT 2015

Ruffo har igen skabt en af Valpolicella`s bedste!

På lager
DKK 295,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 349,95 DKK stk.
300,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Grill mad
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Endnu en sublim vin fra legendariske Leonardo Ruffo

Denne Besaltico Rosso Veronese er bedre end alle de Rosso Veronese du har smagt før. Ja den er endda bedre end de fleste Veneto, herunder Amaroner og Ripasso`er, vine du har smagt før. For bare fordi der `kun` står Rosso Veronese på etiketten, så betyder det ikke hos Leonardo Ruffo at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Druerne til denne Besaltico 2015 er de samme druer, fra samme vinmarker og planter, som går til hans Valpolicella Superiore, Corvina, Corvinone og Riondinella. Herudover bruges der også andre uangivet lokale druer fra gamle vinstokke, og derfor sælges denne vin som en Rosso Veroneose. Druerne har tørret i ca, 30 dage inden de presses og gæres. Vinen har fadlagret 12 måneder.

Sammenlignet med Leronardo Ruffo`s `Campogradis Valpolicella Superiore`, så er denne Basaltico mere intens og rustik, hvor Campogradis fremstår mere elegant.

Stærkt begrænset produktion på kun 1000 flasker.

Vinens elementer

Farven er tæt på sort. Intense aromaer af mørke bær, peber, enebær, lakrids og let ristet noter samt vanilje nærmest vælter op af glasset. Smagen er dyb, fed og koncentreret, og det er virkelig den intense og let rustikke smag af mørke frugter der virkelig dominere. Syren er flot afstemt og tannínerne er endnu markante. Eftersmagen er intens, frugt domineret, lang og lækker.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen v/ 16-17 grader for en optimal oplevelse. Brug den til oksekød, vildt eller modne oste. Selv om vinen allerede nu nok er den bedste Rosso Veronese der kan opstøves, såfremt den får et par timers iltning, så anbefaler vi for den største smagsoplevelse at lade vinen ligge i et par år endnu.

Denne Basaltico er nok kun en Rosso Veronese, men det har blot givet legendariske Ernesto Ruffo mulighed for at bruge andre druesorter. Dette er kvalitets vin på et uhørt højt niveau og formentligt den bedste Rosso Veronese du kan finde på markedet. En kraftfuld, rustik og sublim rødvin som alle Amarone fans bør prøve.

Vin Data
Drue
Corvina
Corvinone
Rondinella
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Ernesto Ruffo
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15,5%
Region
Veneto
Lagring
12 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2018-2028
Anmeldelser
Vinhulen Points

92 points

"Dyb og intens rubinrød og meget mørk. Duften er krydret med mørke bær suppleret med blomme, lakrids og spor fra fadlagringen i form af vanilje og træ. Smagen er intens og næsten fed med mørke bær, der varer fra start til slut med afstemt frugtsyre og bid og nerve. Bittertoner og tanniner er endnu markante i denne unge men meget lagringspotentielle vin. Smagen har dejlige kolde, fine smagsnoter og knapt så varm som producentens Amarone og Valpolicella – men dog stadig på tørrede druer. En slags Superveneto kunne man argumentere. Masser af power og italiensk nerve i denne vin."

Om producenten

Ernesto Ruffo

Efter de helt klassiske og traditionelle produktionsteknikker kombineret med en unik passion og lidenskab for autentisk vinfremstilling, fremstiller Ernesto Ruffo kun få tusinde flasker vin årligt, tilegnet de kunder, som sætter pris på ekstrem høj kvalitet og originalt håndværk når det er bedst.

Ernesto Ruffo vine er uden for kategori - de skal ganske enkelt opleves. Så forstår du hvorfor.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt