SUPER VALUE SMAGEKASSER M/ 12 FL FOR KUN 525 KR! BEGRÆNSET ANTAL! LÆS MERE HER!

×

Rondinella vin

Druesorten Rondinella er en blå druesort, som stort set kun dyrkes og anvendes i vinregionen Veneto i det nordlige Italien. Den finder sjældent anvendelse udenfor denne vinregion, da den som selvstændig druesort sjældent leverer en god kvalitet. Med andre ord anvendes Rondinella primært som blandingsdrue i de Corvina-baserede vintyper som fx Amarone, Ripasso og Recioto.

Robust og modstandsdygtig druesort

Rondinella er en produktiv druesort, som er meget robust og modstandsdygtig overfor sygdomme som fx råd takket være dens tykke drueskal. Rondinella har mere til fælles med Corvina druen end blot det traditionelle blend med disse to druesorter. Rondinella og Corvina er genetisk beslægtede og Corvina er en forældersort til Rondinella.

Begge druesorter er udstyret med en tyk drueskal, som gør dem meget velegnede til fremstillingen af Amarone og Recioto, idet deres egenskaber er perfekte til appassimento-metoden, hvor druerne ligger til tørre på velventilerede lofter i op til tre måneder, inden de presses til druemost. En proces som også benævnes som maceration.

Rondinella