Fri fragt v/499,00 kr.

Dag-til-dag levering alle hverdage

100% tilfredshedsgaranti

Product was successfully added to your shopping cart.

Riesling vin

Riesling er en grøn druesort, som ofte deler vandene blandt forbrugere og vinekspeter. 

Riesling er en udbredt grøn druetype, som forefindes i en del europæiske og oversøiske lande. Riesling er blevet dyrket i Tyskland siden 1100-tallet og stortrives under kølige, tempererede forhold. Man finder Riesling marker helt oppe i det nordlige Midttyskland, hvilket vidner om dens robusthed i kølige klimazoner.

Læs mere  

   

22 vare(r)

Sorter faldende

   

22 vare(r)

Sorter faldende

Riesling modner sent som druetype, og kan både nydes som en ung og frisk hvidvin, eller som en mere kompleks hvidvin med lagringspotentiale.

Riesling står også bag de skønne Spätlese og Auslese vintyper, som til trods for en noget længere modningsproces, bevarer syren, hvilket er ret unik for en grøn druesort. Disse druer høstes først hen i november og december måned med håndkraft.

Det er primært Tyskland og Alsace i Frankrig, der står for de mest kendte og udbredte Riesling vintyper.

Riesling som druesort er rig på syre og bruges til både tørre, halvsøde og søde hvidvine. Riesling er en af de få druesorter, som både giver fremragende tørre- og søde vine. De tyske Riesling vine er som regel lidt mere søde i det end de franske og med en lidt lavere alkoholprocent - ofte kun 6-7%.

En Riesling bliver ofte sammenlignet med Chardonnay, hvilket ikke er rimeligt, da Chardonnay hvidvine ofte har fået fadlagring, hvilket sjældent er tilfældet med en Riesling.

Riesling som vin

Riesling som hvidvin fremstår aromatisk med florale noter af blomster og parfume. Især de tyske udgaver kan være lidt mere søde i udtrykket end en fransk Alsace lavet på Riesling.

Som regel er en Riesling tør med en god mængde syre, men findes også i mere sødmefulde varianter.

En Riesling fremstår frisk og elegant og ofte med en skøn mund af citrus og æble.

Egner sig fortrinligt til forretter, der indeholder fisk og skalddyr, eller til pastaretter og lyse fiskeretter.