Pinot Meunier vin

Pinot Meunier er en flot blåsort druesort, som er blevet verdensberømt takket være dens anvendelse i den verdenskendte mousserende vintype, Champagne.

Denne forholdsvis ukendte druesort har et genetisk slægtsskab med Pinot Noir druesorten, som i øvrigt også anvendes i Champagne - ofte i et blend af Pinot Meunier, Pinot Noir og Chardonnay. Pinot Meunier er en mere frugtig druesort end Pinot Noir, men også mere simpel i dens udtryk.

Arbejdshesten fra Champagne

Dens frugtige stil indtager derfor en stilling som "arbejdshest" i Champagne-distriktet, hvor den sammen med Pinot Noir og Chardonnay skaber de legendariske mousserende vine, som kun i denne verdensberømte vinregion må tilkendes etiketten ”Champagne”. Man anvender både Pinot Meunier og Meunier i daglig tale, men der er altså tale om samme druesort.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Ordet ”Meunier” er fransk og betyder "møller" - en betegnelse som denne druesort har fået pga. sine fine hvide hår på undersiden af vinstokkens blade.

Pinot Meunier

Den anonyme druesort fra Aube

Pinot Meunier tjener både som en arbejdshest i Champagne-distriktet og som en ”forsikringsdrue” i tilfælde af, at høstudbyttet af Pinot Noir bliver ringe et år. Pinot Meunier bliver plantet i områder, hvor de to øvrige Champagne-druesorter har sværere ved at trives. Meunier er ikke så skrøbelig som druesort, hvorfor den finder udbredelse i regioner så nordlig som tyske Würrtemberg. I Frankrig er den meget udbredt omkring Aube, som i øvrigt er opkaldt efter floden Aube. Aube ligger syd for Champagne.

Meunier dyrkes også i andre verdensdele som fx USA, New Zealand og Australien, hvor dens tilpasningsevne gør den forholdsvis nem at dyrke og håndtere.
Pinot Meunier modnes noget hurtigere end Pinot Noir, og anvendes i stor stil til at blødgøre Non Vintage Champagner i deres første leveår. Som selvstændig druesort egner den sig ikke til lang lagring, hvorfor den ikke anvendes i store mængder i Vintage Champagne.

Pinot Meunier byder på en lysere farve i glasset end dens genestiske slægtning Pinot Noir, og er ganske frugtig og rig på frugtsyre.