NY AMAZING DISCOVERIES SMAGEKASSE! DENNE GANG I SÆRLIG SOMMER UDGAVE KUN MED ROSE OG HVIDVIN! 12 FL FOR KUN 649 KR! LÆS MERE HER

Pinot Meunier vin

Pinot Meunier er en flot blåsort druesort, som er blevet verdensberømt takket være dens anvendelse i den verdenskendte mousserende vintype, Champagne.

Denne forholdsvis ukendte druesort har et genetisk slægtsskab med Pinot Noir druesorten, som i øvrigt også anvendes i Champagne - ofte i et blend af Pinot Meunier, Pinot Noir og Chardonnay. Pinot Meunier er en mere frugtig druesort end Pinot Noir, men også mere simpel i dens udtryk.

Arbejdshesten fra Champagne

Dens frugtige stil indtager derfor en stilling som "arbejdshest" i Champagne-distriktet, hvor den sammen med Pinot Noir og Chardonnay skaber de legendariske mousserende vine, som kun i denne verdensberømte vinregion må tilkendes etiketten ”Champagne”. Man anvender både Pinot Meunier og Meunier i daglig tale, men der er altså tale om samme druesort.

Ordet ”Meunier” er fransk og betyder "møller" - en betegnelse som denne druesort har fået pga. sine fine hvide hår på undersiden af vinstokkens blade.

Pinot Meunier

Den anonyme druesort fra Aube

Pinot Meunier tjener både som en arbejdshest i Champagne-distriktet og som en ”forsikringsdrue” i tilfælde af, at høstudbyttet af Pinot Noir bliver ringe et år. Pinot Meunier bliver plantet i områder, hvor de to øvrige Champagne-druesorter har sværere ved at trives. Meunier er ikke så skrøbelig som druesort, hvorfor den finder udbredelse i regioner så nordlig som tyske Würrtemberg. I Frankrig er den meget udbredt omkring Aube, som i øvrigt er opkaldt efter floden Aube. Aube ligger syd for Champagne.

Meunier dyrkes også i andre verdensdele som fx USA, New Zealand og Australien, hvor dens tilpasningsevne gør den forholdsvis nem at dyrke og håndtere.
Pinot Meunier modnes noget hurtigere end Pinot Noir, og anvendes i stor stil til at blødgøre Non Vintage Champagner i deres første leveår. Som selvstændig druesort egner den sig ikke til lang lagring, hvorfor den ikke anvendes i store mængder i Vintage Champagne.

Pinot Meunier byder på en lysere farve i glasset end dens genestiske slægtning Pinot Noir, og er ganske frugtig og rig på frugtsyre.