SUPER VALUE SMAGEKASSER M/ 12 FL FOR KUN 525 KR! 12 FL RØDVINE LÆS MERE HER. 12 FL HVIDE OG ROSE LÆS MERE HER.

×

Negroamaro vin

Negroamaro er en lokal druesort fra det solrige Puglia i hælen af Syditalien. Denne lokale druesort giver nogle intense, frugtige vine med en god struktur, syre og fine tanniner. 

Det er en gammel druesort, som har været udbredt i det sydlige Italien i mindst 1500 år.

Negroamaro anvendes ofte i et blend med Primitivo, Malvasia Nera og Sangiovese, hvor den komplimenterer den søde frugtige mund, som fx kendetegner de syditalienske Primitivo vine. Negroamaro tilfører også mere struktur, krydderier og tanniner til vinene, hvilket skaber nogle fantastiske vine, som betager mange danske vinelskere.

Side:
  1. 1
  2. 2

Navnet Negroamaro er en moderne italiensk oversættelse af det latinske ord "niger", som betyder sort, og "amaro", som betyder bitter.

Negroamaro som druesort skaber mørke, intense vine - deraf betegnelsen "negro". De syditalienske druer får generelt masser af sol og varme, hvilket giver et højt naturligt sukkerindhold i druerne. Negroamaro opleves ikke bitter, men meget intens i smagen. 

Nyder sin tilværelse i solen

Det varme og solrige Middelhavsklima passer denne druesort formidabelt, hvilket giver mulighed for en optimal modning af druerne.Vinstokkene har igennem 1500 år tilpasset sig de hårde klimatiske forhold, hvilket gør den modstandsdygtig overfor tørke og begrænsede nedbørsmængder.

Vinene på Negroamaro er aromatiske og komplekse, hvor dens karakteristika rummer på mørke krydderier, nellike, kanel og allehånde.

Negroamaro dyrkes primært i Syditalien, men der bliver også eksperimenteret en smule med denne druesort i Californien og Australien.

Italienske Negroamaro regioner:

  • Matino
  • Copertino
  • Squinzano
  • Brindisi
  • Salice Salento
  • Alezio
  • Nardo


Salento området i Puglia producerer nogle af de bedste Negroamaro vine, som sælges under Salice Salentino DOC.