Nebbiolo vin
En af de største druer overhovedet i Italien er Nebbiolo, som rangerer rigtig højt blandt alle druesorter i verden. Det er dog kun i Norditalien i Piemonte, at Nebbiolo stortrives og står bag store italienske rødvine som Barolo og Barbaresco.
-
Sobrero Ciabot Tanasio Barolo 2018
DKK 199,00v/ kassevis á 6 stk.ellers 249,95 DKK stk.99 points92 pointsBarolo med imponerende kvalitet og finesse. -
Cascina Chicco Barolo Rocche di Castelletto 2016
DKK 249,00v/ kassevis á 6 stk.ellers 299,00 DKK stk.92 pointsTopanmeldt Barolo i den eminente årgang 2016! -
Sobrero Pernanno Barolo Riserva 2015
DKK 499,00v/ kassevis á 6 stk.ellers 549,95 DKK stk.94 points93 pointsSådan skal en Barolo Riserva smage!
Det er en lilla drue med en intens farve og smag, som også kommer til udtryk i den pågældende vin.
Nebbiolo druen indeholder utrolig meget garvesyre/tanniner samt syre, hvilket giver Nebbiolo vine et stort lagringspotentiale på op til 20 år. Desværre er de som unge tit lukkede og utilgængelige, hvilket skyldes det høje indhold af syre og tanniner.
Netop det høje indhold af tanniner er også medvirkende til, at mange lader sig forskrække af Nebbiolo druens naturlige indhold af tanniner, som godt kan virke voldsom.
Man kan sagtens finde en ung Nebbiolo vin, som vil levere en flot vinoplevelse, men mange Nebbiolo vine bliver først rigtig drikkemodne efter mange år på vinhylden, hvor de så også leverer en fantastisk vinoplevelse og udløser deres fulde potentiale.
Nebbiolo vine er som unge helt mørkeblå, men bliver med alderen mere brunlige i farven.
Nebbiolo som vin
Nebbiolo står som nævnt bag nogle af de helt store italienske rødvine som fx Barolo og Barbaresco.
Den byder på en flot intens lilla farve i glasset. Aromamæssigt byder den på en bred palette bestående af både bær og florale elementer, som udvikler sig løbende under lagringen.
Nebbiolo egner sig fortrinligt som madvin og er det perfekte match til fx lam eller and.