Muscat vin

Muscat, som på italiensk benævnes "moscato" og på spansk "moscatel", er en af de ældste og mest udbredte druesorter i verden. Man mener, at denne druesort oprindeligt stammer fra Mellemøsten, og at grækerne anvendte denne druesort i stor stil i deres vinproduktion.

Der findes ingen "rigtige" eller "forkerte" varianter af muscat druen,men derimod en masse forskellige regionale variationer af samme drue, som i dag er er finde over det meste af verden.

  • Nicolas Vellas The Black Moon Muscat

    Nicolas Vellas The Black Moon Muscat

    DKK 65,00
    v/ kassevis á 6 stk.
    ellers 79,95 DKK stk.
    Sydfransk potpourri i gylden indpakning
  • Cabalie Blanc 2017

    Cabalie Blanc 2017

    DKK 67,00
    v/ kassevis á 6 stk.
    ellers 79,95 DKK stk.
    VinAvisen
    Blød og frisk sydfransk hvidvin
  • Botani Moscatel 2015

    Botani Moscatel 2015

    DKK 79,00
    v/ kassevis á 6 stk.
    ellers 119,95 DKK stk.
    Sød og sprød hvidvin fra det sydlige Spanien
  • Botani Sparkling Moscatel 2016

    Botani Sparkling Moscatel 2016

    DKK 99,00
    v/ kassevis á 6 stk.
    ellers 129,95 DKK stk.
    ByMalling
    Fantastisk vin. Sød, frisk, fin syre og rig smag.

Muscat er en meget alsidig druesort, som kan producere mange forskellige varianter - lige fra tør, medium, sød, mousserende eller endda dessertvin. For slet ikke at tale om dens anvendelse som spisedrue i hele verden. Muscat som druesort har generelt lavt syreindhold, og er som udgangspunkt ikke egnet til lagring i mere end 3-4 år.

Muscat druen foretrækker forholdsvis varme klimaer, og trives bedst i et typisk middelhavsklima.

De mest vellykkede muscat vine kommer fra:

  • Italien (Piemonte)
  • Frankrig
  • Spanien
  • Rutherglen i Australien


Italien producerer flere muscat vine end noget andet land i form af Moscato d'Asti, som fremstilles på varianten Moscato Bianco, som er den næstmest beplantede druesort i Piemonte efter Barbera.