BEMÆRK; Vores butik i Esbjerg er lukket frem t.o.m 3 marts. Bestillinger til afhentning kan afhentes mandag til onsdag kl. 09.00-16.00 samt torsdag og fredag kl. 09.00-17.30.

Barolo kup. Prisvindende Barolo til kun 129,95 kr. Begrænset antal. Læs mere her.

×

Moscato vin

Moscato, som også benævnes "muscat" og på spansk "moscatel", er en af de ældste og mest udbredte druesorter i verden. Man mener, at denne druesort oprindeligt stammer fra Mellemøsten, og at grækerne anvendte denne druesort i stor stil i deres vinproduktion.

Der findes ingen "rigtige" eller "forkerte" varianter af moscato druen,men derimod en masse forskellige regionale variationer af samme drue, som i dag er er finde over det meste af verden.

Moscato er en meget alsidig druesort, som kan producere mange forskellige varianter - lige fra tør, medium, sød, mousserende eller endda dessertvin. For slet ikke at tale om dens anvendelse som spisedrue i hele verden. Moscato som druesort har generelt et lavt syreindhold, og er som udgangspunkt ikke egnet til lagring i mere end 3-4 år.

Moscato druen foretrækker forholdsvis varme himmelstrøg, og trives bedst i et typisk middelhavsklima.

De mest vellykkede moscato vine kommer fra:

  • Italien (Piemonte)
  • Frankrig
  • Spanien
  • Rutherglen i Australien
     

Italien producerer flere moscato vine end noget andet land i form af Moscato d'Asti, som fremstilles på varianten Moscato Bianco, som er den næstmest beplantede druesort i Piemonte efter Barbera.