OPRYDNINGSTILBUD PÅ 5-STJERNET TOSCANER. NEDSAT 48%. BEGRÆNSET ANTAL. LÆS MERE HER

×

Monastrell vin

Monastrell - også kendt som Mourvédre og Mataró, og er en rødvinsdrue, som dyrkes i mange områder af verden: I Frankrig møder man den særligt i Rhône, hvor den bruges som blandingsdrue i f.eks. Châteauneuf du Pape, i Bandol, hvor druen excellerer samt i Provence. I Spanien er den specielt kendt i områder såsom Jumilla og Yecla, hvor den oprindeligt stammer fra. 

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Monastell bruges også i oversøiske lande såsom USA, Australien og Sydafrika, og den indgår i de såkaldte kendte GSM-blandinger: Grenache, Syrah, Mourvedre.

Monastrell er en tykskallet drue, som skaber taninrige vine med høj alkohol, som dog varierer meget efter land, sted og terroir. Druen skaber animalske vine med jordlige aromaer og bløde frugtnoter. Hvis klimaet er meget varmt, kan det skabe marmeladeagtige vine med vammel sødme, hvilket er årsagen til, at druen ofte bruges i kombination med andre druer.

Monastrell druen vinder dog frem i disse år, og er ved at blive kendt som en selvstændig drue, og ikke kun en tilsætningsvariant. Den kræver dog en lang lagringstid - gerne på egetræsfade, og kan ikke nydes ung. Dermed siger man med rette, at ”en Monstrell vin skal tage den tid en Monastrell vin skal tage”.

Det er en slow wine!