Monastrell vin
Monastrell - også kendt som Mourvédre og Mataró, og er en rødvinsdrue, som dyrkes i mange områder af verden: I Frankrig møder man den særligt i Rhône, hvor den bruges som blandingsdrue i f.eks. Châteauneuf du Pape, i Bandol, hvor druen excellerer samt i Provence. I Spanien er den specielt kendt i områder såsom Jumilla og Yecla, hvor den oprindeligt stammer fra.
-
Er du til et godt køb? og fyldig og frugtrig vin? Så er denne l...
-
Frugtrig Cava Rosé
-
Vinkup fra det sydlige Spanien
-
Fantastisk blød rose med let sødme!
-
Økologisk Monastrell der overleverer ifht. prisen!
-
Kun de bedste druer anvendes til denne spanske charmetrold!
-
Dyb, krydret og frugtrig rødvin fra Jumilla!
-
Sydspansk `pleaser` med spændende eftersmag
-
Laya er en sublim vin til prisen
-
Sent-høstet Monastrell der overleverer ifht prisen.
-
100% Monastrell fra over 40 år gamle vinstokke.
-
Intens og attraktiv monastrell!
-
Stor Monastrell af tørret druer. Fantastisk rig, moden og fløjl...
-
Ung, rig og intens rødvin. Et rigtigt godt køb!
-
Espumante Rosé på 100% Monastrell!
-
Perfekt alternativ til Brachetto!
-
El Campeador Reserva 2018
DKK 59,95v/ kassevis á 6 stk.ellers 119,95 DKK stk.Pris: Før: 99,00 DKK
90 pointsRØDVINS SOMMERKUP! EKSTRA NEDSAT 40%! PRISBASKER FRA DET SYDLIGE SPANIEN! -
Flot syre og balanceret tanniner sikre balancen i den kraftfulde ...
-
Kraftfuld Monastrell med afstemt syre og tannin
-
Juan Gil Silver Label 2019
DKK 119,00v/ kassevis á 6 stk.ellers 149,95 DKK stk.90 points93 pointsDenne vin er og bliver en af de bedste spanske vine til prisen. -
Imponerende koncentration og urimelig mange smagsnuancer
-
Blød og frugtrig Monastrell med 17% alc
-
Harmonisk Monastrell som byder på intensitet og elegance.
-
Atalaya `La Atalaya del Camino` 2019
DKK 149,00v/ kassevis á 6 stk.ellers 179,95 DKK stk.91 points91 pointsUtroligt at denne vin ikke koster mere!
Monastell bruges også i oversøiske lande såsom USA, Australien og Sydafrika, og den indgår i de såkaldte kendte GSM-blandinger: Grenache, Syrah, Mourvedre.
Monastrell er en tykskallet drue, som skaber taninrige vine med høj alkohol, som dog varierer meget efter land, sted og terroir. Druen skaber animalske vine med jordlige aromaer og bløde frugtnoter. Hvis klimaet er meget varmt, kan det skabe marmeladeagtige vine med vammel sødme, hvilket er årsagen til, at druen ofte bruges i kombination med andre druer.
Monastrell druen vinder dog frem i disse år, og er ved at blive kendt som en selvstændig drue, og ikke kun en tilsætningsvariant. Den kræver dog en lang lagringstid - gerne på egetræsfade, og kan ikke nydes ung. Dermed siger man med rette, at ”en Monstrell vin skal tage den tid en Monastrell vin skal tage”.
Det er en slow wine!