Molinara vin
Molinara er en lys og let italiensk blå druesort, som primært finder anvendelse som blandingsdrue i vinregionen Veneto i Norditalien. Man oplever sjældent vine, som er fremstillet på 100% Molinara, da disse vine er meget syreholdige og bitre.
-
Corte Canella Amarone della Valpolicella 2015
DKK 349,00v/ kassevis á 6 stk.ellers 369,95 DKK stk.95 points92 pointsUrimelig god Amarone på beskedne 17,5%
Derimod indgår Molinara i det karakteristiske drueblend for regionen, bestående af Corvina, Rondinella, Molinara og Corvinone. Der tilsættes som regel ikke mere end maks 5-10% Molinara i de Corvina-baserede vine som Amarone og Recioto. Molinara tilfører disse vine syre og bitre aromaer, hvorfor mængden af Molinara også er ret begrænset.
Anvendelsen af Molinara er faldende blandt regionens vinhuse, da den er meget modtagelig overfor oxidation. Kun tiden vil vise, om Molinara på sigt forbliver en del af dette karakteristiske drueblend så længe appellationslovene tillader anvendelsen af Molinara.
Molinara er udbredt i disse vindistrikter i Italien:
- Bardolino
- Veneto
- Valpolicella