Merlot vin

Merlot udgør en af grundpillerne i den franske vinhistorie, hvor vindistriktet Bordeaux i århundreder har lavet den ene store vin efter den anden på netop Merlot og Cabernet Sauvignon. Merlot er den mest udplantede blå druesort i Bordeaux.

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Især Saint-Émilion og Pomerol leverer nogle af de største topvine på netop Merlot og i et blend med Cabernet Sauvignon, har disse vine et stort lagringspotentiale.

Merlot druen er historisk set altid blevet henvist til 2. pladsen, hvor Cabernet Sauvignon altid har siddet solidt på 1. pladsen. Denne rangering hænger sammen med snobberi og har intet at gøre med kvaliteten af de to druer at gøre, da de begge leverer fantastiske vine - ikke kun i Frankrig, men internationalt.

Ikke mindst i Californien nyder Merlot druen godt af det varme og solrige klima, hvor den ene flotte californiske Merlot vin efter den anden ser dagens lys.

Merlot er en dejlig blød og fyldig druetype, som ofte anvendes i et blend med mere intense og kraftige druetyper.

Merlot er en elsket druetype verden over - til dels fordi den bliver hurtig drikkemoden og i mange vinlande fungerer som slavevin, hvor den skal indgå i et blend med andre druer. Sammemlignet med Cabernet Sauvignon er Merlot mere blød og rund i smagen end Cabernet Sauvignon.

Nogle af de største italienske rødvine indeholder netop Merlot i et blend med fx Sangiovese og Cabernet Sauvignon. De går under betegnelsen "Supertoscanere" og kan levere nogle helt uimodståelige vinoplevelser.