MYSTERY BOX ROSE. 6 LÆKRE ROSE VINE FOR KUN 267,80 KR. LÆS MERE HER.

×
93 points
Mad og Monopolet
VinAvisen
Wine Manual

Calmel + Joseph Amstramgram Pomone Vin Orange 2021

Orange vin som bare smager super godt. Spændende vinoplevelse.

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 139,95 DKK stk.
135,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Fuglevildt
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Vores første orangevin – bør opleves..!

Efter utallige prøver fra alverdens producenter har vi endelig fundet en orangevin som smager super godt og har en fornuftig pris (…og gud hvor har vi smagt mange, som virkelig var for specielle og kvalitetsløse). Vinen hedder Pomone og er produceret af vores trofaste producent Calmel + Joseph i Sydfrankrig.

Vinen er produceret af Terret gris, Roussanne og Marsanne druer, fra Minorvois i Sydfrankrig. Roussanne og Marsanne begyndte deres gæring med både druer og kvas, herefter en let filtrering og flytning til nye fade midt i gæringen, hvorefter Terret gris druerne blev tilsat i hele klaser og gæringens processen blev fuldendt. Lagret 3 måneder før en sidste filtrering af vinen og derefter aftapning.

Flot lys orange farve med et gult skær. Friske aromaer af kvæde, citrus og mandel, samt mineralske hints og flintede noter. Smagen byder på nuancer af æble, pære, stenfrugter og grape, samt hints af slåen, nøddeagtige noter og Earl Gray te. Vinen er perfekt afstemt af lette tannier og en fin syre giver balance og elegance.

Server vinen v/ 10-12 grader og prøv den f.eks. til lyst kød, fjerkræ, grillet grønt eller tørre oste. Vinen kan drikkes nu eller lagres nogle år yderligere for flere bitre og nøddeagtige, oxidative noter.

Super lækker Orange Vin fra Calmel + Joseph. Vi har smagt ufattelig mange Orangevine, men ingen så god som denne. En spændende vinoplevelse som bør opleves.

 

Hvad er en orangevin?

En orangevin er kortsagt en hvidvin, produceret som en rødvin. Ved normal produktion af hvidvin presses de grønne druer med det samme og vinen laves på det rene druemost, uden skallerne. En rødvin laves på røde druer, som i starten af vinifikationen trækker dens farve og aroma fra skallerne.

En orangevin er produceret af hvidvinsdruer, men i stedet for at sortere skallerne fra, så lader man vinifiseringen starte sammen med de grønne drueskaller (stilke, kerner m.v.) Det giver anderledes smag, aroma og farve. Jo længere tids kontakt med skallerne, jo mere udtrækkes der herfra.

Denne Amstramgram Pomone fra Calmel + Joseph har ramt en helt fantastisk balance mellem at bevare friskheden og balancen, samt at få de helt specielle og lækre noter af orangevin, i en tilpas mængde.

Vin Data
Drue
Marsanne
Rousanne
Type
Hvidvin
Årgang
2021
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Calmel + Joseph
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
3 måneders lagring
Økologisk
JA
Drikkes bedst
2021-2024
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Mad og Monopolet

93 points

"Samme producent har tidligere været i top 3 ved kåring af årets nytårsbobler, hvor den kom ind som den absolut billigste vin og kunne konkurrere med nogle ret tunge spillere. Denne er deres orangevin og lavet på Marsanne og Rousanne. I næsen har den noter af citrus, appelsin, marcipan og har en lækker friskhed over sig. I munden er den mineralsk, syrlig og har tydelig smag af pærer, æble og litche. En lækker vin med kant som er et godt alternativ til den klassiske hvidvin. Den fungerer perfekt til en lækker fiskeret med masser af syre."

VinAvisen

5 stjerner

"Navnet på denne interessante økologiske hvidvin - eller orange-vin - der er fremstillet på Terrel Gris, Roussanne og Marsanne, er en hyldest til den romerske frugtgudinde Pomone. Vinen har en sart orange farve, en aromatisk og kompleks bærduft og en meget fyldig og dejligt krydret frugtsmag med noter af pomerans, appelsinskal og syltede blommer. Eftersmagen slutter med en fin sødme. Drik vinen godt afkølet som velkomstdrink, til en god madsalat med et sødt indslag eller til milde cremede oste."

Wine Manual

5 stjerner

"Superkompleks og spændende næse, som bærer et naturvinspræg. Her får man aromaer af bananskræl, kombucha og en dyb karbonisk karakter af pærevingummi og syrener. Flot og meget ekspressiv næse, som nærmest har en Beaujolais-agtig minimal intervention-karakter.  

Smagen er minde intens, men dog elegant og tilbagelænet, hvor man finder mange af de samme noter fra næsen. Lettere oxideret, karbonisk frugt og floralitet dominerer, hvor den volatile syre er mere forduftet. ... Vinen er tør med eleveret syre og alkohol samt fyldig krop. Man finder også en lille snert fenolisk bitterhed i form af en meget let udtørrende, tannisk fornemmelse i ganen .... Anderledes orangevin, som læner sig mere over i konsumvinsgenren. Derfor et rigtig godt sted at starte, hvis man vil prøve kræfter med de vildere og mere smagfulde skindkontaktshvidvine."

Om producenten

Calmel + Joseph

De producere forskellige vine fra forskellige steder i hele Languedoc-Roussillon regionen. Fra disse marker skaber de unikke vine, med masser af terroir og intensitet. Produktionen er begrænset, især af enkeltmarks vinene som der kun produceres få tusindende flasker af årligt.

Alle vine fra dette fantastiske vinhus leverer flotte vinoplevelser til meget attraktive priser. Det er sydfransk value-for-money.

Calmel + Joseph søger en harmonisk balance af frugt og friskhed, der vil gøre det muligt for vinen at udvikle sig i en spændende retning. Calmel + Jospeh er også meget interesseret i originale, ukendte eller mindre kendte druesorter, der tager os ind i et ukendt smagsterritorium.

Deres appellation vine kommer fra områder mellem Cévennes og Camargue, mellem Montagne Noire og Middelhavet, fra foden af Pyrenæerne til grænsen af ​​den spanske kyst - denne geografiske spredning byder på utrolig forskelligartethed. Languedoc Roussillon er der, hvor man finder den største mangfoldighed af jord. Alle disse fordele og al denne mangfoldighed giver ekstraordinær kreativ jord til produktion af deres vine.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt