Malbec vin

Malbec er en såkaldt lilla rødvinsdrue. Druen har en næsten blækmørk farve og robuste tanniner, og kendes særligt for at være en af de seks druer tilladt i Bordeaux vine. I Frankrig findes Malbec hovedsageligt i den Sydvestlige del af landet ved Cahors, men oversøisk er det særligt lande såsom Argentina, som har taget druen til sig, men den dyrkes i dag i hele verden.

 • House Of Fun Shiraz Malbec 2019

  DKK 47,90
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 84,95 DKK stk.
  VinAvisen
  BLACK WEEK! EKSTRA NEDSAT 31%! SAFTIG OG FRUGTRIG SHIRAZ BLEND FRA SYDAFRIKA!
 • Johnny Q Malbec 2017

  DKK 79,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 99,00 DKK stk.
  95 points
  Wine Showcase Magazine
  Prisvindende, saftig og moden Malbec fra Australien
 • Le Malbec d’Herve 2019

  DKK 99,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 119,95 DKK stk.
  Her er en eminent nyhed fra Hervé Sabardeil, winemakeren b...

Malbec kendes også som Auxerrois, Côt Noir og Pressac. Den er har et tyndt skind og har brug for både sol og varme for at blive moden. Den bliver moden i midtsæsonen (august/september), og skaber smukke mørkerøde vine med harmoniske tanniner og næsten blommeagtige aromaer.

Derfor egner druen sig særligt i blandingsvine, hvor den giver vinen finesse og frugt. Den er særlig vellykket i Bordeaux vine, hvor den blandes med Merlot eller Cabernet Sauvignon. I Loire er den en succes i selskab med den lokale Cabernet Franc druesort og i blanding med Gamay. Vinen er dog i dag særlig kendt fra lande såsom Chile og Argentina, hvor det gunstige varme vejr skaber saftige og bløde vine – rigtige publikumspleasere.