12 FLASKER PRISVINDENDE RØD OG HVIDVIN TIL KUN 499 KR INCL FRI FRAGT. BEGRÆNSET ANTAL. LÆS MERE HER.

×
93 points
Houlberg Vinblog Points
91 points
EkstraBladet points
91 points
DinVinGuide
Wine Manual
Vinsiderne

Abbe Rous Baillaury Banyuls Grand Cru 2008

Grand Cru Banyuls fra 2008!

På lager
DKK 179,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
185,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Dessert og sødt
  • Hygge
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Banyuls Grand Cru fra det sydligste Frankrig!

Banyuls vinmarkerne ligger i det sydligste Sydfrankrig, hvor Pyrenæerne møder Middelhavet. Vinstokkene vokser på små skiferterrasser på stejle skråninger. De definerer hele landskabet fra kysten til de dybeste dale i Roussillon. Vinstokkene er omhyggeligt udvalgt til et rent og intens aromatisk udtryk i vinene fra Abbe Rous.
Denne vin er lavet på 75% Grenache Noir & 25% Grenache Gris som alle kommer fra gamle vinstokke og håndhøstes i det stejle terræn. Det er udtryk for det traditionelle Banyuls. Druer høstes, presses og gæres. Maceration på 18 dage og herefter lagring i 8 år i egetræsfade.

Vinen har en utrolig flot mahogni farve, med kobberfarvede reflekser. Næsen er fin og intens, med skønne noter af ristede mandler, kakao og honningkager. Smagen er kraftfuld og struktureret med masser af power. Her byder vinen blandt andet på aromaer af figner, kirsebær, svesker og peber. Bløde noter i finishen som runder vinen flot af.

Server vinen ved 13-14 grader og prøv den som aperitif eller med foie gras, blå ost, chokolade desserter eller en brioche.

Vin Data
Drue
Grenache Gris
Grenache Noir
Type
Dessertvin
Årgang
2008
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Abbe Rous
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16%
Region
Banyuls
Lagring
8 års lagring
Drikkes bedst
2021-2032
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
DinVinGuide

91 points

Fremragende søde vine "Tørret blomme og tobak med bitter chokolade. Rigt smagende og let tørstof til at balancere sødmen. Mentol i finishen, flot."

EkstraBladet points

91 points

"Tørret blomme og tobak med bitter chokolade. Rigt smagende og let tørstof til at balancere sødmen. Menthol i finish."

Houlberg Vinblog Points

93 points

"I glasset fremstår Baillaury Banyuls Grand Cru lettere rødbrun, mahogni eller kobberfarvet, mens der op af selvsamme glas svæver en sødlig, sukkerlækker og intens aroma af søde brunkager, nødder, honning og lækkermoden portvinsagtig frugt, dadler, figner, svesker, søde Amarena kirsebær og røde cocktailbær fra Dr. Oetker samt en anelse blomsterhonning, nougat, karamel, appelsinskal og kakao. Uha, min søde tand bliver vist her forkælet.

Hvor smager det godt ... og sødt. Det er sød og moden frugt, igen kirsebær, svesker og figner, søde krydderier, sød tobak, nougat og karamel og alt på sød nektarniveau. Det er fyldig, fed og fløjlsagtig dessertvæske, som omgående smelter mit hjerte. Rigtig mums og dermed 93 søde point."

Vinsiderne

4 stjerner

"Dejlig vin doux naturel i den karakteristiske oxiderede stil med tørrede frugter, blommer, figner og puddersukker. Fin og moderat sødme og glimrende friskhed.

Vinen er smagt over mere end en måned, hvor den holdt sig upåklageligt."

Wine Manual

5 stjerner

"Vinen er sød med fyldig krop, moderat syre og tannin samt høj alkohol."

Medaljer

Guldmedalje Concours Paris

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner
Our Favorite

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt