Gewurztraminer vin

Gewurztraminer er en af de mest genkendelige Alsace druer, idet dens krydrede karakteristika er til at få øje på. Både i næse og mund.

Forstavelsen "Gewurz" betyder på tysk "krydret", hvilket meget sigende giver et godt billede af denne druetype.

Gewurztraminer er en krydret hvidvin, som egner sig fortrinligt til det krydrede, orientalske køkken.

Gewurztraminer er som druesort ret skrøbelig, og der går let råd i druen, hvilket ofte resulterer i et lille høstudbytte.

Den stortrives i Alsace, men er også udbredt til USA og Chile, som lykkedes med nogle flotte hvidvine på denne druesort.

Gewurztraminer byder på en let sødme og et sandt overflødighedshorn af parfumererede florale aromaer og eksotiske frugter.

Smagen og duften er krydret og parfumereret, og det er en hvidvinstype, som deler vandene. Det er enten eller. Det er en meget anderledes stil.

Den minder en del om Pinot Gris, som på italiensk går under betegnelsen Pinot Grigio. Gewurztraminer rummer dog mere af alle elementer, hvilket adskiller den fra de øvrige beslægtede druesorter.

Gewurztraminer egner sig fortrinligt til det krydrede, stærke orientalske køkken. Til intense rødkitoste eller foie gras. Den fungerer også fint i sit eget selskab som en hygge aperitif på terrassen.