SUPER VALUE SMAGEKASSER M/ 12 FL FOR KUN 525 KR! BEGRÆNSET ANTAL! LÆS MERE HER!

×

Corvina vin

Corvina er en italiensk rødvinsdrue, som også kaldes Corvina Veronese eller Cruina. Den dyrkes hovedsageligt i Veneto i det nordøstlige Italien. I Italien kombineres den ofte med andre druer for at skabe den lyse og lette bordvin kendt fra regionerne Bardolino og Valpolicella.

Herhjemme er druen dog mest kendt for at skabe sublime vine som fx Amarone og Recioto (dessertvin). Corvina druen skaber lette til medium fyldige vine med let lys rød farve. Druens naturlige høje syre kan gøre vinen noget bitter med lette bitre noter af mandel og fuglekirsebær.

For at imødegå dette sørger de store vinbønder for at lagre vinene i trætønder - gerne af eg, og vupti, pludselig fremkommer aromaer af kirsebær og sødme. Med andre ord står man med komplekse og aromatiske vine med sødme og finesse.

Corvina-druen har et lille tykt skind og et lavt tanninindhold. Det betyder, at druen ikke kan rådne, og derfor bruges den netop til at skabe Amarone-vine. Ameronen laves ved at druen tørrer inden gæringen – dermed frembringes en kraftig og sødlig vin efter lagring. Der laves dog også helt almindelig vine på Corvina druen såsom Valpolicella di Ripasso. En klassisk italiener.

Corvina druer