12 FLASKER PRISVINDENDE RØD OG HVIDVIN TIL KUN 499 KR INCL FRI FRAGT. BEGRÆNSET ANTAL. LÆS MERE HER.

×

Chardonnay vin

Chardonnay er uden tvivl en af de mest udbredte og udplantede grønne druesorter i verden.

Det er en af de druetyper, der ligesom druetypen Syrah, leverer store smagsmæssige forskelle pga. dens store geografiske udbredelse.

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Chardonnay finder man lige fra det kølige Nordfrankrig, det solrige Australien til vestkysten i Californien. Uanset geografi, bliver der produceret flotte Chardonnay vine overalt i verden, hvilket vidner om druens evne til at tilpasse sig forskellige klimazoner.

Chardonnay er den mest udbredte drue i Californien og står bag nogle velpolstrede hvidvine, som byder på et sandt overflødighedshorn af aromaer og lang fadlagring. I de senere år er amerikanerne dog begyndt på at producere mere friske og rene Chardonnay vine uden fadlagring.

I Frankrig produceres der store Chardonnay vine i både Chablis, Bourgogne og Champagne distriktet. Kendetegende for disse vine er en frisk mineralsk lethed med en nøddeagtig smag.

I oversøiske lande som Australien benytter man ofte fadlagring til Chardonnay, hvilket tilfører en del aroma og krydderier, som er med til at give et helt anderledes udtryk end de europæiske Chardonnay hvidvine.

Chardonnay som vin

Chardonnay kan både være ekstrem fyldig og fed med en bred palette af sødmefulde aromaer og krydderier. Karaktertræk, der gør de oversøiske Chardonnay hvidvine populære. Der er mange forbrugere, der elsker det lidt tunge og sødmefulde udtryk i de oversøiske Chardonnay hvidvine.

De franske Chardonnay vine er mere friske, rene og elegante i deres udtryk. De er ikke nær så sødmefulde og fyldige og har ofte mineralske noter. Det er sjældent, at en fransk Chardonnay har fået fadlagring, hvilket gør vinene mere enkle og stilrene i det.