HALV PRIS PÅ DUCKS & PHEASANTS RESERVE SAUVIGNON BLANC! KVALITETS HVIDVIN FRA NEW ZEALAND! LÆS MERE HER

×
VinAvisen
93 points
Natalie Maclean
91 points
Robert Parker
Smag På Vin
FlaskeHalsen

Saint Roch Chimeres 2016

Høster stor ros af R Parker år efter år

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 129,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

Noget af det bedste vi har smagt fra Roussillon til denne pris!

At gamle vinstokke er en stor fordel for kvaliteten er efterhånden en offentlig hemmelighed. Til denne vin er alderen 100-105 år, det er altså rigtigt gamle vinstokke. Chimeres 2016 består af et skønt blend af 60% Granache, 30% Syrah og 10% Carignan - alle håndplukkede druer omkring den franske by Maury. Druerne gennemgår en benhård sortering - først i vinmarken og efterfølgende i vinkælderen. Kun de bedste druer bliver anvendt til denne Roussillon vin. Macerationen tager ca. 4 uger, hvorefter druemosten hældes på nye egetræsfade, hvoraf 60% fadlagrer i ca. 6 måneder og de resterende 40% i 10-11 måneder.

91 point Robert Parker

Chimeres 2016 har fået tildelt flotte 91 point af vel nok verdens mest indflydelsesrige vinjournalist, Robert Parker, og 3 danske anmelderere er enige i at kvaliteten er i top og har kastet 5 stjerner efter vinen. 

Denne rødvin byder på en elegant og delikat duft af hindbær, solbær, lakrids og disktrete noter af vanilje og peber. Smagen er intens og let sødmefuld med en flot fylde. Modne tanniner understøttes af en god frisk syre, som spiller fint op til den intense frugtige og let sødmefulde smag. En vin som er drikkemoden nu og de kommende 4-5 år. En struktureret og intens vin, men stadig dejlig imødekommende og afrundet i stilen.

Server vinen v/ 16-18 grader og gerne til grillmad, lam, rødt kød eller gryderetter.

Robert Parker skriver at vinen er `Great value` (v/ prisen 110 kr). Vi er helt enige. Chimeres er en flot vin til en super flot pris! 

Vin Data
Drue
Carignan
Grenache
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Frankrig
Låg
Prop
Producent
Chateau Saint Roch
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
10½ mdr. i egetræsfade og cement
Drikkes bedst
2018-2026
Anmeldelser
Natalie Maclean

93 points

"So luscious! High alcohol but the wine doesn't taste hot: rich and full-bodied with complex layers of black fruit, hickory smoke and dried herbs. So savoury! Love the incredible range of styles that the Rhone region produces, like this intriguing red wine blend. Full-bodied and deeply savoury. Violets, black plum, deep dive black raspberry into a heart of welling darkness and satisfaction."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Det er ikke overraskende i en blindsmagning, at vi her er i det sydøstlige Frankrig, for den fyldige og fint krydrede stil med en god portion syrlige bid, er bestemt ikke usædvanlige i Rousillon-området. Vi har at gøre med en vin, der er lavet på en blanding af de tre druesorter Grenache, Carignan og Syrah, og de fremtræder i et fint fællesskab, hvor de skaber en blød stil, der på fin vis også trækker i en krydret og powerfuld retning. Det er en rigtig fin vin, der kan en masse, og som vil klæde en bred flok af madretter – ikke mindst i det forestående efterår."

Robert Parker

91 points

"From yields as low as 15 hectoliters per hectare (less than half of the maximum allowed in Châteauneuf-du-Pape), the 2016 Chimeres is 70% Grenache and 30% Syrah, half aged in demi-muids, the other half in concrete tanks. The wine showcases red fruit (cherries and raspberries), which accent it with dried spices and a hint of dark chocolate. It's full-bodied and supple, with just the slightest suggestion of warmth on the finish. It's another great value from proprietor-winemaker Jean-Marc Lafage to drink over the next few years."

Smag På Vin

5 stjerner

"Vinder en del med noget iltning, men så åbner den også friskt med helt friskplukkede brombær foruden lidt lakrids og ganske let fad. Der er masser af kraft og saft i smagen – igen med sorte bær og nu lakrids af den engelske slags. Fin syre og en markant, ungdommelig tannin. Den holder hele 15 procent alkohol, men de er flot integrerede og mærkes ikke i smagen eller i svælget. Charmerende og let rustik vin, der passer godt til sammenkogte retter med mørkt kød og grove grøntsager – eller gem den 4-5 år, der er potentiale."

Læs hele anmeldelsen her
VinAvisen

5 stjerner

"En dejlig rødvin med duft af modne blå blommer og med en fyldig, krydret, tør og kraftig smag. De 15% fører smagen frem og bider ikke på nogen måde. Det er en vin, der bestemt vil kunne skære gennem juleandens fedme - hvis man da kan vente så længe med at åbne den..."

Om producenten

Chateau Saint Roch

Robert Parker har skrevet følgende om Chateau Saint-Roch:

"These are brilliant new releases from Chateau Saint Roch, which was recently purchased by Jean-Marc Lafage (and is a joint venture with importer Eric Solomon). Located in the Cabirou region of Maury, in the Roussillon, which was famous for making fortified wines in the past, it consists of mostly schist and granite soils, and has a slew of old-vine Carignan and Grenache. The wines are jaw-dropping good. In addition, they're ridiculously under-priced given their quality."

 

Jean-Marc Lafage og Chateau Saint-Roch

Jean er 7. generations vinbonde og ejer af Chateau Saint-Roch, som er opført i Maury regionen i det legenariske Languedoc-Roussillon. Familien råder over 44 ha. vinmarker, som er spredt over et større område i Agly dalen. Denne spredning medfører de bedst mulige forhold for hver enkelt druesort. Jean dyrker hovedsageligt Grenache, Carignan og Syrah, derudover dyrkes små områder med Grenache Blanc, Macabeu, Roussane, Marsanne og Muskat. Dalen ligger 35 minutter fra middelhavet, hvilket afspejler sig i det mediterranske klima som blæsende dominer dalen. Jordbundsforholdene i dalen er domineret af kalksten. Vinene fra Chateau Saint-Roch er spræng fyldt med intensitet og en deliket livlig tannin. 

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt