HALF PRICE ITALIANS! KÆMPE KUP 12 FL. TIL KUN 899 KR. - SPAR 50%. LÆS MERE HER.

×

Cabernet Sauvignon vin

Cabernet Sauvignon er en blå rødvins drue, som især i franske Bordeaux vine har gjort sig bemærket. Den danner grundlaget for det berømte Cru-Classé-system i Medoc og er med årene gået hen og blevet den bedst ydende blå druesort på verdensplan. 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Vindistriktet Bordeaux er noget af det nordligste Cabernet Sauvignon kan modnes, hvilket også afspejler sig i de forskellige årgange, da kvaliteten kan variere meget i forhold til, hvor varmt og solrigt det pågældende år har været.

En god og velskabt Cabernet Sauvignon vin er flot mørkerød og meget rig på tanniner. Det er også derfor, at en Cabernet Sauvignon vin skal lagre noget længere end fx en Merlot vin, før den er drikkemoden. En længere lagring kendetegner især de franske Cabernet Sauvignon vine, hvorimod de oversøiske varianter kan drikkes efter frigivelsen, da de er langt mere sødmefulde takket være det varme klima.

Cabernet Sauvignon som vinstok giver robuste og små blå druer med tyk skal. Smagen i en Cabernet Sauvignon bærer meget præg af solbær, som ofte i billige udgaver kan være altdominerende. Denne solbær smag er mere afdæmpet i de gode Bordeaux vine, som generelt set er mere elegante og samtidig byder på fine, velintegrerede tanniner.

Duften i en god Cabernet Sauvignon vin byder på skønne noter af hindbær, brombær, blåbær, tobak, solbær og cedertræ.