HALF PRICE ITALIANS! KÆMPE KUP 12 FL. TIL KUN 899 KR. - SPAR 50%. LÆS MERE HER.

×

Cabernet Franc vin

Cabernet er en ret udbredt rødvinsdrue, som både dyrkes i Europa - primært Frankrig, men også oversøiske lande som USA, Chile og Sydafrika.

Cabernet Franc er mest kendt for sit bidrag i Bordeaux, hvor den indgår som den tredje drue i mange af verdens bedste Bordeaux vine. Generelt anvendes Cabernet Franc primært som en blandingsdrue i rødvine, hvor denne druesort tilfører vinen urteagtige noter af bl.a. tobak og mørke krydderier.

Det er en druesort, som foretrækker kølige klimatiske forhold og beskyttende omgivelser i form af bjerge og dale, som giver læ for ekstreme vejrlige forhold.

Forælder til to verdensstjerner

Cabernet Franc er forælder til Cabernet Sauvignon og Merlot - to verdenskendte druesorter, som har vundet større popularitet og udbredelse, end Cabernet Franc selv.

Rødvine fremstillet på Cabernet Franc har en medium fylde, middel alkoholstyrke og et ret højt indhold af både syre og tanniner. En Cabernet Franc vin byder ofte på vegetabilske karakteristika som grillet peberfrugt og grøn peber, men har også ofte aromaer af jordbær, blomme og let mineralske noter af sten.

En rødvin på Cabernet Franc har i sine unge år en ret fremtræden mængde syre og tanniner, men ældes med ynde og bliver mere rund og harmonisk i udtrykket.

I forhold til en Cabernet Sauvignon vin, er en vin fremstillet på Cabernet Franc mere blød i udtrykket og mere elegant. Samtidig er den lidt lysere i farven.

Disse karakteristika får ofte folk til at identificere Cabernet Franc som en umoden Cabernet Sauvignon eller Carmenere

Cabernet Franc vin

Den sikre drue i Bordeaux

Cabernet Franc modnes ca. en uge før Cabernet Sauvignon, og til trods for at den har en noget tyndere drueskal og lavere surhedsgrad, er denne druesort kendt for sin hårdførhed og betragtes som "den sikre drue". I dårlige Bordeaux år, hvor høsten af Cabernet Sauvignon slår fejl, stiger Cabernet Francs popularitet tilsvarende, idet den kompenserer for det lavere høstudbytte af Cabernet Sauvignon druen. Den udgør dog aldrig rygraden i en Bordeaux vin.

Cabernet Franc er bredt accepteret i Bordeaux, ikke mindst fordi den er vinhusenes "sikre drue". Nogle af de mest velansete Bordeaux vine kommer fra de prestigefyldte vinbyer Pomerol og St. Emilion.